ΑΘΗΝΑ
05:17
|
26.06.2026
Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τους δύο ηγέτες του HDP, Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ και Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 4 Νοεμβρίου του 2016, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τους δύο ηγέτες του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ και Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Τον Ιούνιο του 2018, το HDP κατάφερε, με την ηγεσία του στη φυλακή, να συγκεντρώσει 11% στις τουρκικές εκλογές.

Το 2019, ο Ντερμιτάς δε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, παρά την επιδείνωση της υγείας του και τις εκκλήσεις των δικηγόρων του.

Πριν μερικούς μήνες, τα τουρκικά δικαστήρια διέταξαν την απομάκρυνση όλων των αντιτύπων του βιβλίου της Γιουκσεκντάγκ «Οι τοίχοι θα πέσουν».

Ο Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει την κατηγορία του «ιδρυτή και ηγέτη τρομοκρατικής οργάνωσης», ενώ η Γιουκσεκντάγ καταδικάστηκε για διάδοση «τρομοκρατικής προπαγάνδας» και της αποδίδονται συνεχώς νέες κατηγορίες, προκειμένου να αυξηθεί η ποινή της. Οι κατήγοροί τους προτείνουν φυλάκιση 142 χρόνων για τον Ντεμιρτάς και 83 χρόνων για την Γιουκσεκντάγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κένυα: Η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση στο Ναϊρόμπι για τα 2 χρόνια από τις διαμαρτυρίες του 2024 (upd)

Η αστυνομία της Κένυας έκανε χρήση δακρυγόνων την Πέμπτη για να διαλύσει διαδηλωτές στο Ναϊρόμπι που βγήκαν στους δρόμους στο πλαίσιο αντικυβερνητικής διαδήλωσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικά πυρά στο πλοίο Ever Lovely που προσπάθησε να περάσει δίχως συνεννόηση

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσφεύγει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Επτά πρώτα μέτρα από το υπουργείο Ανάπτυξης κατά του λαγοκέφαλου

Στη Βουδαπέστη ο Πιερρακάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα