ΑΘΗΝΑ
23:03
|
08.02.2023
«Η Μητσοτάκης ΑΕ κοροϊδεύει κατάμουτρα την κοινωνία και στήνει επικοινωνιακές φιέστες πάνω στον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προτείνει το ΜέΡΑ25, ως απάντηση στην στον «εμπαιγμό και την κοροϊδία» του «καλαθιού του νοικοκυριού».

«Την ώρα που η Μητσοτάκης ΑΕ κοροϊδεύει κατάμουτρα την κοινωνία και στήνει επικοινωνιακές φιέστες πάνω στον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων, χωρίς όμως επί της ουσίας να βοηθάει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανασάνουν, ενώ την ίδια στιγμή επιδοτεί κιόλας γενναιόδωρα τους παρασιτικούς ολιγάρχες χρεώνοντας τη χώρα μας και υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενιών, το ΜέΡΑ25 καταθέτει έξι πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την πραγματική, άμεση ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Ακολουθούν οι προτάσεις του ΜέΡΑ25:

«1. Πρώτον, δημιουργία ενός “Δείκτη Μέσων Χονδρικών Τιμών Ειδών Σουπερμάρκετ” και επιβολή εξοντωτικών προστίμων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Διότι αν δούλευε πραγματικά σωστά η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έπρεπε να επιβάλει τέτοια πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ, όταν ο ρυθμός αύξησης της λιανικής τιμής, των τιμών τους, ξεπερνάει αυτόν τον δείκτη μέσων χονδρικών τιμών ειδών σουπερμάρκετ.

2. Για τον ΦΠΑ, δεν θα έπρεπε να είναι στο 24% αλλά στο 15% σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και ο μεσαίος ούτε στο 11% ούτε στο 13%, αλλά στο 6%.

3. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, των κατώτατων συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων χρησιμοποιώντας έναν νέο “Δείκτη Μέσων Τιμών Τροφίμων-Στέγης-Ενέργειας”.

4. Μια άλλη Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή των εισοδηματικών ορίων πάνω από τα οποία ο φορολογούμενος περνά σε ανώτερο συντελεστή φορολόγησης εισοδήματος, γιατί αυτήν τη στιγμή κάποια εισοδήματα αυξάνονται -ιδίως μικρομεσαίων- δεν αυξάνεται όμως η αγοραστική δύναμη, αντίθετα μειώνεται γιατί ο πληθωρισμός είναι πιο μεγάλος, αλλά οι συγκεκριμένοι μικρομεσαίοι μεταφέρονται σε υψηλότερη κλίμακα φορολόγησης. Αυτό πρέπει να σταματήσει με μια Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή.

5. Κατάργηση της ψευτο-αγοράς των “κόκκινων” δανείων, του λεγόμενου “ΗΡΑΚΛΗ” και αντικατάστασή της από μία Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, σύμφωνα με την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 τον Δεκέμβριο του 2020 για τον “Οδυσσέα”.

6. Κατάργηση του τρισάθλιου και χυδαίου “δήθεν” Χρηματιστηρίου Ενέργειας και επιβολή ενός πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, ώστε να μην είναι πάνω από 5% από το μέσο κόστος της κιλοβατώρας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς τέλος η αύξηση των θυμάτων από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Εγκώμια Σολτς για το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ερντογάν

Σε άμεση ανακωχή καλεί πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν

Χωρίς Χρηματιστήριο η Τουρκία ως τις 14/2

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα