ΑΘΗΝΑ
12:16
|
26.04.2024
Πρόκειται για την πρώτη εμπορική μονάδα πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων παγκοσμίως που είναι συνδυασμένη με θαλάσσια ανεμογεννήτρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κινέζικη κρατική εταιρία ενέργειας, State Power Investment Corporation (SPIC), προχώρησε την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, στη λειτουργία της πρώτης εμπορικής μονάδας πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων παγκοσμίως που είναι συνδυασμένη με θαλάσσια ανεμογεννήτρια.

Το έργο χρησιμοποίησε νορβηγική τεχνολογία για πλωτά φωτοβολταϊκά από την εταιρεία Ocean Sun.

Τα δύο πλωτά ηλιακά έχουν εγκατεστημένη ισχύ 0.5 MW, συνδέονται με ένα μετασχηματιστή στην ανεμογεννήτρια και στη συνέχεια ένα υποθαλάσσιο καλώδιο «φεύγει» από την ανεμογεννήτρια και συνδέεται με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε περίπτωση που το πιλοτικό έργο πάει καλά, θα κατασκευαστεί του χρόνου ένα ηλιακό πάρκο ισχύος 20 MW πάλι με χρήση τεχνολογίας της νορβηγικής Ocean Sun.

H SPIC είναι μια από τις πέντε μεγάλες ενεργειακές εταιρείες στην Κίνα και η μεγαλύτερη στον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά διεθνώς.

Το πρώτο πλωτό φωτοβολταϊκό κατασκευάστηκε το 2007 στην Ιαπωνία, ενώ η πρώτη εμπορική εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε το 2008 στην Καλιφόρνια με ένα σύστημα ισχύος 175kWp.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα