ΑΘΗΝΑ
06:01
|
10.05.2024
Οι Δημοκρατικοί πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί δεν μπορούν να ζεσταθούν και να αγοράσουν φαγητό και φάρμακα, λέει ο αριστερός γερουσιαστής του Βερμόντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να συμμετέχουν στις ενδιάμεσες εκλογές της 9ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, κάλεσε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, ο γερουσιαστής του Βέρμοντ, Μπέρνι Σάντερς, κάνοντας λόγο για τις «πιο σημαντικές εκλογές» στη σύγχρονη ιστορία και επικρίνοντας τους Δημοκρατικούς ότι δεν έχουν φέρει στην σφαίρα της προεκλογικής συζήτησης τα οικονομικά ζητήματα που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών

«Η δημοκρατία κρίνεται στις κάλπες. Το δικαίωμα των γυναικών να ελέγχουν το σώμα τους κρίνεται στις κάλπες. Η κλιματική αλλαγή κρίνεται στις κάλπες, επομένως όλοι πρέπει να είμαστε εκεί», ανέφερε.

Ο αριστερός γερουσιαστής, που διατηρεί ένα ισχυρό πυρήνα υποστήριξης στο Δημοκρατικό Κόμμα, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι, «οι Δημοκρατικοί δεν έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά για να προσεγγίσουν τους νέους και τους ανθρώπους της εργατικής τάξης και να τους παρακινήσουν να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές».

«Οι άνθρωποι υποφέρουν. Το 60% των πολιτών, ζουν από έναν μισθό ή κάποια μεροκάματα, και πλήττονται σκληρά από τον πληθωρισμό. Τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών εκτινάσσονται στα ύψη, τα κέρδη των εταιρειών τροφίμων το ίδιο, τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων εκτοξεύονται, τα εταιρικά κέρδη είναι σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών. Οι πλούσιοι γίνονται πολύ πλουσιότεροι και οι Δημοκρατικοί πρέπει να στείλουν αυτό το μήνυμα», ανέφερε ο Μπέρνι Σάντερς, σε συνέντευξή του στον Guardian

«Σχεδόν οι μισές από τις αυξήσεις που πλήττουν τους πολίτες, και χρεώνονται στον πληθωρισμό είναι αποτέλεσμα της εταιρικής απληστίας. Έτσι, εάν οι άνθρωποι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να γεμίσουν τις δεξαμενές για να ζεσταθούν, εάν δεν μπορούν να αγοράσουν φαγητό και φάρμακα, οι Δημοκρατικοί είναι υποχρεωμένοι να τους εξηγήσουν γιατί», είπε, στρέφοντας τα βέλη στο εσωτερικό του κόμματός του, κατηγορώντας το για αδράνεια.

Ενώ ο Σάντερς εξακολουθεί να διαφωνεί με πτυχές της στρατηγικής του Δημοκρατικού πολιτικού μηχανισμού, παραμένει ασαφές εάν αυτή η δυσαρέσκεια επεκτείνεται και στον Τζο Μπάιντεν. Αναφερόμενος στο θέμα των αμβλώσεων, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής είπε ότι αποτελεί ένα ζήτημα «εξαιρετικά σημαντικό», αλλά δεν είναι το μόνο.

«Έχετε δει ένα σχεδόν ενωμένο Δημοκρατικό Κόμμα για το θέμα των αμβλώσεων, έτσι δεν είναι; Δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις και ούτω καθεξής. Αλλά δεν είχαμε την ίδια ενότητα και την ίδια κινητικότητα γύρω από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες οικογένειες. Επομένως, δεν είναι θέμα τι κάνει μόνο ο πρόεδρος. Είναι θέμα τι κάνει το κόμμα, πού βάζει τα χρήματά του, τους πόρους του, την ενέργειά του», επεσήμανε.

Όταν ρωτήθηκε αν υποστήριξε μια προεδρική υποψηφιότητα Μπάιντεν το 2024, ο Σάντερς είπε: «Αυτή τη στιγμή, ανησυχούμε για το 2022».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα