ΑΘΗΝΑ
03:56
|
23.03.2023
Φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο προκαλεί αντιδράσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενόσω ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, που είχε καλέσει σε συγκέντρωση έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, εξωθείτο από την αστυνομία, στο εσωτερικό του Μουσείου, αντίγραφα κυκλαδικών ειδωλίων είχαν τοποθετηθεί ως διακοσμητικά στον μπουφέ, σύμφωνα φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Στα εγκαίνια της έκθεσης 15 κυκλαδικών αντικειμένων από τα 161 της «Συλλογής Στερν», που έγιναν κρυφά στο ιδιωτικό Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, φαίνεται πως οι διοργανωτές είχαν την έμπνευση να τοποθετήσουν δεκάδες αντίγραφα κυκλαδικών ειδωλίων (πιθανότατα από αυτά που πωλούνται στο κατάστημα του μουσείου) ανάμεσα στα εδέσματα του μπουφέ.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η διεύθυνση του μουσείου και όσοι παρευρέθησαν για να νομιμοποιήσουν το ξέπλυμα της αρχαιοκαπηλικής «συλλογής Στερν», συμπεριλαμβανομένου του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη, δεν αντιλαμβάνονται τα κυκλαδικά ειδώλια ως αρχαιότητες, αλλά ως διακοσμητικά προϊόντα.

Αν η παραπάνω διαπίστωση είχε ήδη καταστεί σαφής από τον τρόπο με τον οποίο προχώρησαν στη μετονομασία ενός αρχαιοκάπηλου σε «συλλέκτη», τώρα έρχεται και μια πολύ κραυγαλέα -και κακόγουστη- επιβεβαίωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λείψανα 7.000 ετών σε ανασκαφές στη Σαουδική Αραβία

Τέλος οι «γκρίζες ζώνες» στην Ελλάδα λέει ο Θεοδωρικάκος

Εγκρίθηκε η αγορά 33 πλοίων για το Λιμενικό Σώμα

Σαμόα: Η Κίνα δεν είναι ο μόνος εξωτερικός παράγοντας στον Ειρηνικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα