ΑΘΗΝΑ
21:22
|
16.09.2024
Συνελήφθησαν στον σωρό κατά το όργιο βίας που εξαπέλυσε η αστυνομία στις 6 Δεκέμβρη του 2020, εναντίον της διαδήλωσης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα δικαστήρια των Χανίων, παρουσιάστηκαν σήμερα Παρασκευή, οι 8 συλληφθέντες της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκέμβρη του 2020, με την κατηγορία της απείθειας ενώ ένας εξ αυτών και για αντίσταση κατά τη αρχής.

Η συγκέντρωση, δέχθηκε όργιο βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις, με πρόσχημα την απαγόρευση, λόγω των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ παράλληλα εκδόθηκαν και μια σειρά από πρόστιμα, «διάσημα» εκείνη την εποχή, τα οποία επιδόθηκαν ακόμα και τηλεφωνικά σε όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Το κέντρο της πόλης έγινε εκείνη την ημέρα μάρτυρας, δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και συλλήψεων στο σωρό, κατά την πάγια τακτική της αστυνομίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και γνωστό, 68χρονο γιατρό της πόλης, που έκανε το «σφάλμα» να κρατάει απλά ένα πανό.

Από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων πολιτικά κόμματα φορείς, συλλογικότητες και πολίτες, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στους 8 κατηγορούμενους.

Η δίκη πήρε αναβολή για τον Ιανουάριο του 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα