ΑΘΗΝΑ
20:49
|
05.05.2024
Στα χειρότερά του από το 2008, εξαιρουμένης της περιόδου της καραντίνας, βρίσκεται ο τομέας των υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ύφεση διαβλέπουν οι οικονομολόγοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Οκτώβριο, οι επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση στη δραστηριότητά τους από τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με έκθεση της Standard and Poor’s, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Ο δείκτης S&P Global Services Purchasing Managers’ Index (PMI) υποχώρησε στις 48,8 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 50,0 τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τη χειρότερη ένδειξη του συγκεκριμένου δείκτη από τον Ιανουάριο του 2021, όταν ο τομέας των υπηρεσιών είχε πληγεί από τις πολιτικές καραντίνας.

Μία ένδειξη κάτω από το 50,0 σηματοδοτεί συρρίκνωση, ενώ μια ένδειξη παραπάνω υποδηλώνει επέκταση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πολιτική αβεβαιότητα, το αυξανόμενο κόστος δανεισμού και ο «πεισματικά» υψηλός πληθωρισμός μείωσαν τις επιχειρηματικές επενδύσεις και ενθάρρυναν μια στάση αναμονής σε σχέση με την εκκίνηση νέων επιχειρήσεων.

«Υπάρχουν επίσης πολλές αναφορές ότι οι υψηλότεροι λογαριασμοί ενέργειας έχουν οδηγήσει σε μείωση των δαπανών για μη βασικές υπηρεσίες», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της S&P Global Market Intelligence, Τιμ Μουρ.

«Εξαιρουμένης της ύφεσης στην αρχή της πανδημίας, ο βαθμός εμπιστοσύνης στην οικονομία των υπηρεσιών είναι τώρα ο χαμηλότερος από τον Δεκέμβριο του 2008», πρόσθεσε ο Μουρ.

Οικονομολόγοι δηλώνουν ότι η μέτρηση του PMI, μαζί με άλλους δείκτες, δείχνει ότι η βρετανική οικονομία εισέρχεται σε ύφεση. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση τον Οκτώβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα