ΑΘΗΝΑ
14:12
|
02.05.2024
Πηγές εκτιμούν ότι οι απολύσεις είναι πιθανόν να αφορούν έως και τους μισές από τους περίπου 7.500 εργαζόμενους στην εταιρεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή οι απολύσεις στις οποίες αποφάσισε να προχωρήσει η νέα διεύθυνση της εταιρείας Twitter Inc μετά την εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής διοίκησης από τον Ίλον Μασκ.

Ο πολυδισεκατομμυριούχος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter αφού αγόρασε την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα έναντι 44 δισ. δολαρίων.

«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα επηρεάσει έναν αριθμό ατόμων που έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, αλλά αυτή η ενέργεια είναι δυστυχώς απαραίτητη για να τεθεί το Twitter σε έναν υγιή δρόμο», αναφέρει εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους εργαζόμενους, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το προσωπικό πρόκειται να λάβει ένα email με θέμα «Ο ρόλος σας στο Twitter» έως τις 09:00 ώρα Ειρηνικού της Παρασκευής. Εν μέσω των απολύσεων, η εταιρείαTwitter σχεδιάζει να κλείσει προσωρινά τα γραφεία και να αναστείλει τα διαπιστευτήρια «προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια κάθε υπαλλήλου, καθώς και τα συστήματα Twitter και τα δεδομένα πελατών», ανέφερε το σημείωμα.

Πηγές εκτιμούν ότι οι απολύσεις είναι πιθανόν να αφορούν έως και τους μισές από τους περίπου 7.500 εργαζόμενους στην εταιρεία.

Τον Μάιο, ο Μασκ είπε ότι οι προσδοκίες του για την εργασιακή ηθική θα ήταν «ακραίες», αλλά λιγότερες από ό,τι απαιτούσε από τον εαυτό του.

Η μείωση του κόστους, μέσω απολύσεων ακολουθεί την κριτική των σχεδίων του Μασκ να συγκεντρώσει χρήματα προτείνοντας τη χρέωση 8 δολαρίων τον μήνα για την «επαλήθευση λογαριασμών». Ο Μασκ έγραψε στο Twitter για το σχέδιό του: «Πρέπει να πληρώσουμε τους λογαριασμούς με κάποιο τρόπο».

Το Twitter δεν έχει κέρδος εδώ και αρκετά χρόνια και ο αριθμός των χρηστών του παραμένει στάσιμος σε περίπου 300 εκατομμύρια χρήστες το μήνα.

Πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο δισεκατομμυριούχος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, κατέβαλε υπερβολικό τίμημα για την εξαγορά της εταιρείας, δεδομένων των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών και των συμπιεσμένων αξιών πολλών μετοχών του κλάδου τεχνολογίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα