ΑΘΗΝΑ
04:55
|
17.05.2024
Ο Τζορντάν Μπαρντελά κέρδισε σχεδόν το 85% των ψήφων των μελών του κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ακροδεξιό κόμμα Rassemblement National (RN) της Γαλλίας εξέλεξε σήμερα τον Τζορντάν Μπαρντελά ως νέο πρόεδρό του, υποστηρίζοντας συντριπτικά το 27χρονο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διαδεχθεί τη Μαρίν Λεπέν.

Ο Μπαρντελά, που έχει διατελέσει προσωρινός πρόεδρος του κόμματος για ένα χρόνο, κέρδισε σχεδόν το 85% των ψήφων των μελών του κόμματος, έναντι 15% για τον αντίπαλό του Λουί Αλιό, ο οποίος είναι πρώην συνεργάτης της Λεπέν.

Το κόμμα ιδρύθηκε το 1972 από τον πατέρα της Μαρίν, Ζαν-Μαρί Λεπέν. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το κόμμα θα διευθύνεται από κάποιον που δεν είναι μέλος της οικογένειας Λεπέν.

Η Μαρίν Λεπέν παραιτήθηκε από την ηγετική δομή του RN το 2021 πριν από την ανεπιτυχή υποψηφιότητά της για την προεδρία στις φετινές εκλογές, τις οποίες κέρδισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν φεύγω από το RN για να κάνω διακοπές. Θα είμαι εκεί όπου με χρειάζεται η χώρα», δήλωσε σήμερα η Λεπέν στο συνέδριο του κόμματος. Αναμένεται ευρέως να θέσει ξανά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα