ΑΘΗΝΑ
08:02
|
21.06.2024
Η δήλωση μειώνει τις προσδοκίες ότι η Κίνα μπορεί να ακολουθήσει τις περισσότερες ασιατικές χώρες στη χαλάρωση των πολιτικών της για τον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα θα διατηρήσει τους αυστηρούς περιορισμούς για τον κορονοϊό και δεν θα καταργήσει την πολιτική «zero covid», όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι υγείας εν μέσω νέων εστιών του ιού στη χώρα.

Σε ενημέρωσή του, ο Χου Σιάνγκ από το γραφείο πρόληψης και ελέγχου ασθενειών της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, δήλωσε ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα του Πεκίνου, συμπεριλαμβανομένων των lockdown, των καραντίνων και των μαζικών τεστ, ήταν «απολύτως σωστά» και «τα πιο οικονομικά και αποτελεσματικά», σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν, ωστόσο, ότι τα μέτρα θα πρέπει να ρυθμιστούν και να τροποποιηθούν για να βοηθήσουν καλύτερα τα ευάλωτα άτομα, σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης.

Η δήλωση μειώνει τις προσδοκίες ότι η Κίνα μπορεί να ακολουθήσει τις περισσότερες ασιατικές χώρες στη χαλάρωση των πολιτικών της για τον κορονοϊό, εν μέσω πρόσφατων αναφορών από το Bloomberg ότι το Πεκίνο προετοιμάζεται να καταργήσει τις κυρώσεις για τις αεροπορικές εταιρείες που φέρνουν κρούσματα του ιού στη χώρα.

Ερωτηθείς εάν αναμένεται αλλαγή πολιτικής βραχυπρόθεσμα, ο Χου δήλωσε ότι η Κίνα «θα τηρήσει την αρχή της προτεραιότητας των ανθρώπων και των ζωών και την ευρύτερη στρατηγική της αποτροπής των εισαγωγών από εξωτερικές και εσωτερικές ανακάμψεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Γαλλία: Η μάχη των ακραίων στη Δεξιά, την Αριστερά και το Κέντρο;

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Μπαράζ επαφών Κύπρου-Λιβάνου μετά τις απειλές Νασράλα

Τηλεϊατρική και ψηφιοποίηση υγείας ως το τέλος του 2025 υπόσχεται η Αγαπηδάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα