ΑΘΗΝΑ
09:05
|
12.05.2024
Πρόκειται για την πρώτη φορά που το B-1B αναπτύσσεται σε κοινές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας από το 2017.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ ανέπτυξε σήμερα τουλάχιστον ένα υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα που περιλάμβαναν εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας μετά την τελευταία εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον διεξάγουν τις αεροπορικές ασκήσεις Vigilant Storm από τη Δευτέρα, οι οποίες παρατάθηκαν κατά μία ημέρα έως σήμερα ως απάντηση σε αυτό που οι σύμμαχοι αποκαλούν συνεχιζόμενες προκλήσεις από τη Βόρεια Κορέα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το B-1B αναπτύσσεται σε κοινές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας από το 2017, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν τέσσερα από τα βομβαρδιστικά στο Γκουάμ από τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η Νότια Κορέα έχει ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιταχύνουν την ανάπτυξη «στρατηγικών μέσων», τα οποία περιλαμβάνουν αεροπλανοφόρα, πυρηνικά υποβρύχια και βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς όπως το B-1B.

Μετά από συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Λι Γιονγκ-σουπ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν «αμερικανικά στρατηγικά μέσα σε επίπεδο ισοδύναμο με τη συνεχή ανάπτυξη μέσω της αύξησης της συχνότητας και της έντασης της ανάπτυξης στρατηγικών πόρων μέσα και γύρω από την Κορεατική Χερσόνησο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μισθοί στην πρέσα-Συντάξεις στα τάρταρα 

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα