ΑΘΗΝΑ
10:51
|
07.05.2024
Η Κίνα και η Σαουδική Αραβία έχουν εγγυηθεί χρηματοδότηση 13 δισ. δολαρίων στο Πακιστάν καθώς συνεχίζει να αγωνίζεται με οικονομικές και περιβαλλοντικές κρίσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα και η Σαουδική Αραβία έχουν εγγυηθεί χρηματοδότηση 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν καθώς συνεχίζει να αγωνίζεται με οικονομικές και περιβαλλοντικές κρίσεις, αναφέρει το Middle East Monitor.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dawn, ο Πακιστανός υπουργός Οικονομικών Ισάκ Νταρ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Κίνα είπε ότι θα παράσχει κρατικά δάνεια αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα, καθώς και θα αναχρηματοδοτήσει άλλα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε δανεισμό εμπορικών τραπεζών και θα αυξήσει τις ανταλλαγές νομισμάτων έως και 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πακιστανού πρωθυπουργού Σεχμπάζ Σαρίφ στο Πεκίνο, κατά την οποία ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συζήτησαν για περαιτέρω συνεργασία σε αναπτυξιακά έργα. Ο Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε τον Σαρίφ ότι θα συνεχίσει να βοηθά το Ισλαμαμπάντ για την επίτευξη οικονομικής σταθερότητας.

Ο Νταρ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Σαουδική Αραβία «απάντησε επίσης θετικά στο αίτημα του Πακιστάν για επιπλέον χρηματοδότηση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διπλασιασμό της αναβαλλόμενης πετρελαϊκής εγκατάστασης σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια» σε μια προσπάθεια να στηρίξει την πακιστανική οικονομία.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η οικονομική κρίση του Πακιστάν επιδεινώθηκε λόγω πολλών παραγόντων, όπως η κακοδιαχείριση, η διαφθορά, ο συνεχιζόμενος υψηλός πληθωρισμός, οι χαμηλές εξαγωγές και το συνεχώς αυξανόμενο χρέος.

Αυτή η οικονομική κρίση επιδεινώθηκε ιδιαίτερα από τις πλημμύρες-ρεκόρ που έπληξαν το Πακιστάν τους τελευταίους πέντε μήνες, βυθίζοντας το ένα τρίτο της χώρας κάτω από το νερό και εκτοπίζοντας περίπου 33 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Ισραήλ: Βουτιά για το σέκελ κατόπιν ανακοίνωσης εισβολής στην Ράφα

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα