ΑΘΗΝΑ
03:24
|
19.09.2024
Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν θα συμμετάσχει ξανά αυτοπροσώπως όταν η πορεία φτάσει στην πόλη Ραβαλπίντι, έπειτα από την απόπειρα κατά της ζωής του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, δήλωσε σήμερα ότι η «μακρά πορεία» των υποστηρικτών του προς την πρωτεύουσα με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα ξαναρχίσει την Τρίτη, αφού διαταράχθηκε από απόπειρα κατά της ζωής του Χαν.

Ο Χαν έκανε τα σχόλια σε βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ένα νοσοκομείο στην ανατολική πόλη της Λαχόρης, όπου λάμβανε θεραπεία αφού πυροβολήθηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας τρεις ημέρες νωρίτερα. Ο επικεφαλής του πακιστανικού κόμματος PTI πήρε αργότερα εξιτήριο από την υγειονομική μονάδα.

«Η πορεία μας θα συνεχιστεί την Τρίτη από το μέρος στο Ουαζιραμπάντ όπου εγώ και άλλοι 11 άνθρωποι πυροβοληθήκαμε και όπου μαρτύρησε ο Μοαζάμ», ανακοίνωσε ο Χαν, επικαλούμενος το όνομα του εργαζόμενου στο PTI Μοαζάμ Γκοντάλ, ο οποίος σκοτώθηκε στην επίθεση.

Ο 70χρονος είπε ότι δεν θα συμμετάσχει αυτοπροσώπως ενώ αναρρώνει από τα τραύματά του, αλλά θα το κάνει όταν η αυτοκινητοπομπή φτάσει στην πόλη Ραβαλπίντι. Ο Χαν χαιρέτισε την προσφορά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σεχμπάζ Σαρίφ να ξεκινήσει δικαστική επιτροπή για να ερευνήσει την επίθεση, αλλά αμφισβήτησε εάν η έρευνα θα είναι αμερόληπτη.

Εκτός από τον Σαρίφ, ο παίκτης κρίκετ που έγινε πολιτικός κατηγόρησε την υπουργό Εσωτερικών Ράνα Σαναουλάχ και έναν κορυφαίο στρατηγό του πακιστανικού στρατού για απόπειρα δολοφονίας του, απαιτώντας και από τους τρεις να παραιτηθούν, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξει τις κατηγορίες.

Ο Χαν υποστηρίζει ότι η απομάκρυνσή του από το αξίωμα με πρόταση μομφής τον Απρίλιο ήταν μέρος μιας «ξένης συνωμοσίας» που σχεδιάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη βοήθεια των πακιστανικών κομμάτων της αντιπολίτευσης – μια κατηγορία που επανειλημμένα έχουν αρνηθεί η κυβέρνηση, ο πακιστανικός στρατός και η Ουάσινγκτον.

Ο Χαν έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα από τον Απρίλιο, απαιτώντας πρόωρες εκλογές. Ηγούνταν μιας πορείας προς το Ισλαμαμπάντ όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στην περιοχή Ουαζιραμπάντ του ανατολικού Παντζάμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο τη νέα σεζόν

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με το Λίβανο, μετά το νέο κύμα εκρήξεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα