ΑΘΗΝΑ
03:08
|
06.05.2024
«Ρεκόρ ψηφισάντων στις ηλεκτρονικές εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών», ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται, ωστόσο, για χονδροειδέστατο ψέμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ρεκόρ ψηφισάντων στις ηλεκτρονικές εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών», ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται, ωστόσο, για χονδροειδέστατο ψέμα.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός ψηφισάντων σε ηλεκτρονικές (υπογράμμιση δική μας) εκλογές στην Ελλάδα καταγράφηκε στην ψηφοφορία που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, καθώς και των αντίστοιχων εκπροσώπων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παραλείπουν, όμως, να διευκρινήσουν ότι πρόκειται για ρεκόρ μόνο σε σχέση με τις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές που διενεργήθηκαν κατ’ εντολή Κεραμέως.

«Ειδικότερα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 65.500 εκπαιδευτικοί, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 34% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ψήφισαν σε 380 ψηφιακές κάλπες του πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικών εκλογών «ΖΕΥΣ», που διαχειρίζεται το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συνολικά, για την ανάδειξη των εκπροσώπων σε όλα τα όργανα, καταμετρήθηκαν περισσότερες από 181.000 ηλεκτρονικές ψήφοι. Πρόκειται για την πιο μαζική – σε απόλυτο αριθμό – συμμετοχή σε ψηφιακή εκλογική διαδικασία στην ιστορία του συστήματος “ΖΕΥΣ”», συνεχίζει η ανακοίνωση των υπουργείων.

Αυτό που παραλείπουν να αναφέρουν είναι πως η συμμετοχή στην αντίστοιχη διαδικασία, το 2018 με φυσικές και όχι ψηφιακές «κάλπες», ανήλθε στο 70% των εγγεγραμμένων.

Ουσιαστικά, οι ψηφιακές εκλογές που πανηγυρίζονται από το υπουργείο Παιδείας, απέτυχαν παταγωδώς, καθώς οι εκπαιδευτικοί επέλεξαν μαζικά να απέχουν από τη διαδικασία που επιδιώκει, όπως καταγγέλλεται, να νομιμοποιήσει ηλεκτρονικές εκλογές πρώτα για τα υπηρεσιακά συμβούλια και στη συνέχεια για τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Παρά τη συμμετοχή των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να τις νομιμοποιήσουν, τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών ήταν τέτοια, που το υπουργείο Παιδείας χρειάστηκε να βρει κάποιες ευφάνταστες (ή κουτοπόνηρες) διατυπώσεις για να τα πανηγυρίσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα