ΑΘΗΝΑ
23:40
|
05.05.2024
«Τα παιδιά, τα εγγόνια μου και τα δισέγγονά μου και που θα είναι σε θέση να καρπωθούν τα οφέλη που εγγυάται αυτή εδώ η Σύνοδος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το ξέρω πως δεν της αποδίδονται πάντα τα εύσημα που αξίζει αλλά γνωρίζω από πρώτο χέρι πως πολλές από τις επιτυχίες που σημειώθηκαν σήμερα έγιναν χάρη στην προσπάθεια της Πρώτης Κυρίας, της Μαρέβας Μητσοτάκη. Και θα ήθελα να την ευχαριστήσω προσωπικά που είναι φάρος και μια θετική δύναμη σε αυτή την χώρα», ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, στην εναρκτήρια εκδήλωση της «Pharos Summit 2022».

Σύμφωνα με τη δήλωση του Πρέσβη «για την αμερικανική κυβέρνηση η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί προτεραιότητα. Η διμερής σχέση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα δεν ήταν ποτέ πιο δυνατή. Είμαι περήφανος που η ελληνική κυβέρνηση προσέγγισε τις ΗΠΑ για να δοθεί σάρκα και οστά σε ένα από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά έργα».

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που θα έχουν μια μέρα τα παιδιά, τα εγγόνια μου και τα δισέγγονά μου και που θα είναι σε θέση να καρπωθούν τα οφέλη που εγγυάται αυτή εδώ η Σύνοδος. Εκ μέρους της οικογένειας Τσούνη σας ευχαριστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η γιορτή καλωσορίσματος 30 αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Στην εναρκτήρια τελετή της μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως, για την οποία ο αμερικανός πρέσβης ανέφερε πως «τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί χωρίς το πείσμα της Υπουργού Κεραμέως που κατάφερε να φέρει 30 αμερικανικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας».

Η Ελλάδα, «είναι μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη γεωπολιτική θέση, μια χώρα όπου, εκτός από κλασικές σπουδές, μπορείς να εστιάσεις την έρευνά σου σε θέματα όπως η μετανάστευση, τα θέματα ασφαλείας, το κλίμα», ανέφερε στη δική του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να δουν πως «το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας είναι οι άνθρωποί της, ιδίως η νεότερη γενιά, οι δημιουργικοί φοιτητές που αγωνίζονται για το καλύτερο, που αξίζουν το καλύτερο» και όχι μόνο «η γεωγραφική της θέση, ο καιρός της, ή το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό προορισμό για τουρισμό ή για άμεσες ξένες επενδύσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα