ΑΘΗΝΑ
02:29
|
06.10.2024
Το πρωί της Δευτέρας, συνελήφθησαν τρία άτομα, και συγκεκριμένα ο οδηγός φορτηγού οχήματος και δύο παραλήπτες της λαθραίας ποσότητας οινοπνεύματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κύκλωμα που, εισήγαγε συστηματικά από τη Βουλγαρία λαθραία αιθυλική αλκοόλη και τη διοχέτευε σε ποτοποιίες για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή από την Βουλγαρία αιθυλικής αλκοόλης (οινοπνεύματος), με σκοπό την παρασκευή παράνομων αλκοολούχων ποτών και τη διοχέτευσή τους στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Η λαθραία αιθυλική αλκοόλη μεταφερόταν σε ειδικά διαμορφωμένα κιβώτια με φορτηγά οχήματα, τα οποία μετέφεραν και νόμιμα προϊόντα με παραστατικά, τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνεται αντιληπτή. Για την προσωρινή αποθήκευσή της στην Αττική, οι δράστες χρησιμοποιούσαν μεταφορικές εταιρείες, καταρτίζοντας ψευδή παραστατικά ως προς το είδος μεταφοράς και τους παραλήπτες.

Το πρωί της Δευτέρας, συνελήφθησαν τρία άτομα, και συγκεκριμένα ο οδηγός φορτηγού οχήματος και δύο παραλήπτες της λαθραίας ποσότητας οινοπνεύματος, εκ των οποίων ένας ιδιοκτήτης ποτοποιίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας φτάνει το 113% το δεύτερο τρίμηνο του 2024

Οι πύραυλοι του Ιράν δεν συνέτριψαν μόνο αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις

Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος των τιμών για τα τελευταία δυο χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα