ΑΘΗΝΑ
00:52
|
29.09.2024
Τα σχολεία σε όλη την Ουγκάντα ​​θα κλείσουν δύο εβδομάδες νωρίτερα, μετά την επιβεβαίωση 23 κρουσμάτων Έμπολα σε μαθητές, με οκτώ από τα παιδιά να…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχολεία σε όλη την Ουγκάντα ​​θα κλείσουν δύο εβδομάδες πριν από το προγραμματισμένο τέλος των μαθημάτων, μετά την επιβεβαίωση 23 κρουσμάτων Έμπολα σε μαθητές, με οκτώ από τα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους.

Η υπουργός Παιδείας της χώρας, Τζανέτ Καταχά Μουσεβενί δήλωσε σήμερα ότι το υπουργικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση να κλείσει τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 25 Νοεμβρίου, επειδή οι αίθουσες διδασκαλίας καθιστούν τους μαθητές εξαιρετικά ευάλωτους στη μόλυνση.

«Το κλείσιμο των σχολείων νωρίτερα θα μειώσει τις περιοχές συγκέντρωσης όπου τα παιδιά βρίσκονται σε καθημερινή στενή επαφή με τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους και άλλο προσωπικό και όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταδωθεί ο ιός», δήλωσε η υπουργός και σύζυγος του προέδρου της χώρας.

Τα σχολεία της Ουγκάντα ​​διανύουν τώρα το τρίτο και τελευταίο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς.

Το Σάββατο, η κυβέρνηση παρέτεινε το lockdown τριών εβδομάδων στις γειτονικές μεταξύ τους περιοχές Μουμπέντε και Κασσάντα, που αποτέλεσαν το επίκεντρο της νέας επιδημίας Έμπολα.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από το σούρουπο έως τα ξημερώματα, απαγόρευση ταξιδιών και το κλείσιμο αγορών, μπαρ και εκκλησιών.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκε η επιδημία στο Μουμπέντε, η επιδημία εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Καμπάλα, αλλά ο πρόεδρος δήλωσε ότι δεν χρειάζονται πανεθνικοί περιορισμοί.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή, 135 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον Έμπολα και 53 έχουν πεθάνει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η Ουγκάντα ​​είχε καταγράψει περισσότερα από 150 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 64 θανάτων. Ο τελευταίος καταγεγραμμένος θάνατος στην Ουγκάντα ​​από Έμπολα ήταν το 2019.

Ο ιός που κυκλοφορεί στην Ουγκάντα ​​είναι το στέλεχος του Έμπολα του Σουδάν, για το οποίο δεν υπάρχει αποδεδειγμένο εμβόλιο, σε αντίθεση με το πιο κοινό στέλεχος του Ζαΐρ, το οποίο εξαπλώθηκε πρόσφατα στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ο Έμπολα μεταδίδεται μέσω των σωματικών υγρών και κοινά συμπτώματα του είναι ο πυρετός, οι έμετοι, αιμορραγία και διάρροια. Οι εστίες είναι δύσκολο να περιοριστούν, ειδικά σε αστικά περιβάλλοντα. Ο Έμπολα σκοτώνει κατά μέσο όρο περίπου τους μισούς ανθρώπους που μολύνει.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε στα μέσα Οκτωβρίου ότι μια κλινική δοκιμή εμβολίων για την καταπολέμηση του στελέχους του Έμπολα του Σουδάν θα μπορούσε να ξεκινήσει εντός εβδομάδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα