ΑΘΗΝΑ
02:52
|
25.04.2024
«Δεν μπορούμε, να επιτρέψουμε να τελούν οι δημοσιογράφοι και κατ’ επέκταση η Ενημέρωση, σε ομηρία φημών και σκοτεινών πρακτικών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην υπόθεση των υποκλοπών ζητούν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις, «προκειμένου όλοι οι φορείς να συνειδητοποιήσουν ότι η ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση των όποιων ευθυνών πρέπει να καταστούν άμεση προτεραιότητα, για να μην υπάρχει καμία σκιά σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και της λειτουργίας τους».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου, η ΕΣΗΕΑ, η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, σε επιστολή που απέστειλαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισημαίνουν πως «οι πληροφορίες περί παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών αλλά και δημοσιογράφων, έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη λειτουργία των θεσμών και απειλούν την ίδια τη Δημοκρατία».

«Η Ομοσπονδία και οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις», επισημαίνουν, «έχοντας ως καταστατικό τους σκοπό την προάσπιση της ελευθεροτυπίας από κάθε επιβουλή, απ΄ όπου κι αν προέρχεται, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης ενημέρωση των πολιτών από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την δημοσίευση και αναμετάδοση όλων των ειδήσεων, σας εκφράζουν τον προβληματισμό αλλά και την έντονη ανησυχία τους για την αναφορά και δημοσιογράφων σε λίστες προσώπων των οποίων υποκλέπτονται οι επικοινωνίες».

«Δεν μπορούμε, να επιτρέψουμε να τελούν οι δημοσιογράφοι και κατ’ επέκταση η Ενημέρωση, σε ομηρία φημών και σκοτεινών πρακτικών», καταλήγουν στην επιστολή τους οι δημοσιογραφικές ενώσεις.

Νωρίτερα, οι δημοσιογραφικές ενώσεις με κοινή τους ανακοίνωση εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους γιατί μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες η δικαιοσύνη «αντί να κινηθεί με ταχύτητα, δεν έχει καλέσει καν για κατάθεση εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση αρνείται, μέχρι στιγμής, να δώσει πειστικές εξηγήσεις και να αναλάβει οποιαδήποτε θεσμική πρωτοβουλία που θα οδηγούσε στην αποκάλυψη των υπαιτίων αλλά και στη θεσμική θωράκιση της χώρας» και τονίζοντας την έντονη ανησυχία τους «γιατί η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιτίθεται στη δημοσιογραφική έρευνα και τους δημοσιογράφους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα