ΑΘΗΝΑ
21:26
|
16.09.2024
Το Κοσμοδρόμιο δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 5.00 π.μ., έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απεργιακός ξεσηκωμός σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, καθώς ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συνδικάτα και σωματεία απευθύνουν πλατύ κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται, σήμερα, μαζικά ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά και στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας ζητώντας ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας, γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα το απεργιακό ραντεβού έχει δοθεί στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμη σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων θα είναι στις 09:45 στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
  • Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
  • Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συμμετέχουν είτε με στάσεις εργασίας, είτε με 24ωρο «χειρόφρενο».

  • Το μετρό δεν λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Το τραμ δεν λειτουργεί από έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Τα λεωφορεία της Αθήνας τραβούν χειρόφρενο από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Οι επιβάτες θα πρέπει να σημειώσουν πως τα λεωφορεία θα εξέλθουν από τα αμαξοστάσια από τις 8:30 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται να γίνει τουλάχιστον μία ώρα αργότερα. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας. Εξαίρεση αποτελούν οι 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, όπου τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

Να σημειωθεί ότι απεργούν και τα ταξί όλο το 24ωρο, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια, αφού στην απεργία συμμετέχουν τα ναυτεργατικά σωματεία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 00:01 της Τετάρτης 9/11 έως τις 00:00 της Πέμπτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα