ΑΘΗΝΑ
03:39
|
27.04.2024
Ο Σον Πεν έδωσε το δικό του χρυσό αγαλματίδιο στον καταλληλότερο και άνοιξε παραθυράκι για το… Μαλιμπού. Αλλά ο Όλιβερ Στόουν είναι ο γραφικός…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τρίτη φορά μέσα σε εννέα μήνες ο οσκαρικός, φιλειρηνιστής του Χόλιγουντ Σον Πεν, επισκέπτεται την εμπόλεμη Ουκρανία. Σε αυτή την τρίτη επίσκεψη ο Αμερικανός αποχωρίστηκε κάτι δικό του. Σε μία άκρως συμβολική ενέργεια ο Σον Πεν παρέδωσε ένα δικό του Όσκαρ στον πρώην συνάδελφό του, (περίπου) πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αν ξέρω ότι είναι εδώ μαζί σου, τότε θα νιώσω καλύτερα και πιο δυνατός για τον αγώνα», είπε ο Πεν στον Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι «όταν κερδίσεις τον πόλεμο, φέρε το πίσω στο Μαλιμπού». Κι αν πάλι χάσεις, έλα στην Αμερική… θα σε περιμένει (σα να του είπε). Ή μπορεί να εννοούσε… υποκρίνεσαι (το ξέρουμε), έχεις αναλάβει έναν ρόλο, συνέχισε μέχρι την τελική πράξη (final cut).

Ο Ζελένσκι με τη σειρά του, παρασημοφόρησε τον Σον Πεν και τον ευχαρίστησε «για την ειλικρινή υποστήριξη και τη σημαντική συνεισφορά του»! Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο, αλλά μόνο ο Όλιβερ Στόουν είναι γραφικός όταν κάνει ντοκιμαντέρ και μιλάει με τον Πούτιν…

Ο Σον Πεν έχει τιμηθεί δύο φορές με το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Το 2008 τιμήθηκε για την ερμηνεία του στο «Milk», μια βιογραφική, δραματική ταινία, βασισμένη στη ζωή του πολιτικού Χάρβεϊ Μιλκ, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομόφυλων και πρώτο δηλωμένο ομοφυλόφιλο άνδρα που εκλέχθηκε σε δημόσιο αξίωμα στην Καλιφόρνια ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο. Το 2004 ο Σον Πεν κέρδισε το ίδιο βραβείο για το αστυνομικό, κοινωνικό δράμα «Σκοτεινό Ποτάμι». Ποιο από τα δύο έδωσε στον Ζελένσκι; Μικρή σημασία έχει γιατί ο Ζελέ το αξίζει. Το θέμα είναι ότι υποδύεται τέλεια τον ρόλο του σήμερα και έχει ξεχασει τα λόγια, που έλεγε σε ένα πιο κοντινό χθες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα