ΑΘΗΝΑ
16:47
|
25.04.2024
«Πήρα το μήνυμα της δυσαρέσκειας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τον Λευκό Οίκο. Έκανε λόγο για «μια καλή ημέρα για τη δημοκρατία», καθώς το Δημοκρατικό κόμμα, πρόβαλε πολύ πιο σθεναρή αντίσταση από ό,τι προβλεπόταν στους Ρεπουμπλικανούς.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα συνεχίσει να έχει την πλειοψηφία και τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενώ σε τρεις Πολιτείες (Αριζόνα, Τζόρτζια και Νεβάδα) θα κριθεί η ισορροπία των δυνάμεων στη Γερουσία.

Το «κόκκινο κύμα» των Ρεπουμπλικανών δεν είχε την ορμή που ήλπιζε κυρίως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναγνώρισε πως τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν «λιγάκι απογοητευτικά».

Από την άλλη ο Μπάιντεν δήλωσε ότι πήρε το μήνυμα της δυσαρέσκειας και υποστήριξε ότι είναι «έτοιμος να συνεργαστεί με τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση», τονίζοντας πως είναι ανοικτός σε όλες τις «καλές ιδέες». Όπως δείχνει και το σκίτσο στους βρετανικούς Times το γεγονός είναι ότι για δύο ακόμα χρόνια οι Ρεπουμπλικανοί θα κάθονται φαρδιά πλατιά στον λαιμό του Τζο στο Οβάλ Γραφείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα