ΑΘΗΝΑ
00:50
|
19.04.2024
Η υπαναχώρηση της Binace απο την εξαγορά της FTX έχει οδηγήσει τη δεύτερη στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και έχει προκαλέσει κατάρρευση της αξίας του Bitcoin.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, είπε στους επενδυτές ότι χωρίς μια σημαντική εισφορά μετρητών η εταιρεία θα πρέπει να κηρύξει πτώχευση, ανέφερε σήμερα το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με ένα άτομο με άμεση γνώση του θέματος, ο Μπάνκμαν-Φράιντ ενημέρωσε τους επενδυτές, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη, ότι η εταιρεία του αντιμετώπισε έλλειμμα έως και 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρειαζόταν 4 δισεκατομμύρια δολάρια για να παραμείνει φερέγγυος. Η ανώνυμη πηγή εξήγησε ότι η FTX επιχειρεί να συγκεντρώσει χρηματοδότηση διάσωσης με τη μορφή χρέους ή μετοχικού κεφαλαίου ή συνδυασμό των δύο.

«Τα σκ**ωσα», φέρεται να είπε ο 30χρονος επιχειρηματίας, προσθέτοντας ότι θα ήταν «απίστευτα, απίστευτα ευγνώμων» εάν οι επενδυτές μπορούσαν να βοηθήσουν. Η κλήση έλαβε χώρα προτού η Binance εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την απόκτηση του FTX.

Η πηγή του Bloomberg σημείωσε ότι, κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Μπάνκμαν-Φράιντ είπε επανειλημμένα στους επενδυτές ότι απλώς δεν ήταν αλήθεια ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Τζανπένγκ Ζάο υπαναχωρεί από την εξαγορά. Περίπου μια ώρα αργότερα, ωστόσο, η Binance είπε ότι πράγματι υποχωρούσε.

«Η ελπίδα μας ήταν να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες της FTX για την παροχή ρευστότητας, αλλά τα προβλήματα είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας ή την ικανότητά μας να βοηθήσουμε», ανέφερε η Binance σε μια δήλωση.

Η Binance υπαναχώρησε από τη συμφωνία μετά από εξέταση δέουσας επιμέλειας και πρόσφατες αναφορές για κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών, καθώς και υποτιθέμενες έρευνες από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με την εταιρεία. Η εγκατάλειψη της συμφωνίας προκάλεσε κατάρρευση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με την τιμή του Bitcoin να βυθίζεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα