ΑΘΗΝΑ
06:46
|
27.04.2024
Αντικείμενο της συνάντησης η βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της άμυνας των συνόρων και η εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση των Βολιβαριανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας (FANB) συζητά αυτή την Τετάρτη με τους Κολομβιανούς ομολόγους της για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την άμυνα των συνόρων, κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνάντησης Εδαφικών Στρατιωτικών και Αστυνομικών Διοικητών Συνόρων.

«Στο Σαν Αντόνιο της πολιτείας Ταχίρα η πρώτη Συνάντηση Στρατιωτικών και Αστυνομικών Διοικητών Συνόρων μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας, επιβεβαιώνει τους δεσμούς αδελφότητας και διαμορφώνει στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της άμυνας των συνόρων», ανέφερε σε δημοσίευσή του στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντίμιρ Παντρίνο, μαζί με τον Στρατηγικό Επιχειρησιακό Διοικητή της FANB, Ντομίνγκο Χερνάντεζ και άλλες αρχές των σωμάτων ασφαλείας.

Η συνάντηση επιδιώκει να καθορίσει στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της άμυνας των συνόρων, καθώς και να εντείνει τις προσπάθειες εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων.

Η Βενεζουέλα και η Κολομβία επανέφεραν τις διπλωματικές τους σχέσεις στις 7 Αυγούστου, μετά την ορκωμοσία του Γκουστάβο Πέτρο στην προεδρία της Κολομβίας, και ως πρώτο βήμα διόρισαν εκ νέου πρεσβευτές.

Στις 26 Σεπτεμβρίου άνοιξαν επίσημα ξανά τα σύνορα για το εμπόριο, τα οποία ήταν κλειστά από το 2015.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο δέχθηκε τον Πέτρο την 1η Νοεμβρίου στο Καράκας, όπου υπέγραψαν κοινή δήλωση για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μαδούρο είχε διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία το 2019, όταν η αντιπολίτευση υπό την ηγεσία του πολιτικού Χουάν Γκουαϊδό προσπάθησε να εισέλθει μέσω των συνόρων της Βενεζουέλας με την Κολομβία με υποτιθέμενη ανθρωπιστική βοήθεια.

(Πηγή: Telesur)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα