ΑΘΗΝΑ
13:36
|
20.04.2024
Η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Χερσώνα δε σημαίνει καμία αλλαγή στο νομικό καθεστώς της περιοχής, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Χερσώνα δε σημαίνει καμία αλλαγή στο νομικό καθεστώς της περιοχής, δήλωσε σήμερα η Μόσχα δια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ δήλωσε ότι «η περιοχή της Χερσώνας παραμένει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αυτό το καθεστώς είναι νομικά καθορισμένο και δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές σε αυτό το καθεστώς».

Τα σχόλιά του Πεσκόφ έρχονται μετά την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την αναδιάταξή τους στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου την Παρασκευή χωρίς να υποστούν καμία απώλεια προσωπικού, όπλων ή οχημάτων.

Το υπουργείο σημείωσε επίσης ότι όλοι οι κάτοικοι που επιθυμούσαν να φύγουν, βοηθήθηκαν και πέρασαν με ασφάλεια τον ποταμό παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων του Κιέβου να διακόψουν την κίνηση των αμάχων με πυρά πυροβολικού.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν από την πρωτεύουσα της επαρχίας της Χερσώνας, προκειμένου να αποφευχθούν περιττοί θάνατοι και να λάβουν ισχυρότερη αμυντική θέση. Η απόφαση, η οποία χαρακτηρίστηκε «δύσκολη» από στρατιωτικούς αξιωματούχους, άφησε την πόλη εκτεθειμένη στην κατάληψη από τα στρατεύματα του Κιέβου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα