ΑΘΗΝΑ
02:44
|
19.04.2024
Ντόναλντ Τραμπ εναντίον Ρον ΝτεΣάντις: Το σκίτσο του Ντέιβιντ Ρόου για τη νέα εσωκομματική διαμάχη στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησαν ήδη τα «μαχαιρώματα» και η ανοιχτή κόντρα μεταξύ του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Ντόναλντ Τραμπ και του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, για την επόμενη ημέρα στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η κατώτερη των προσδοκιών δύναμη του «κόκκινου κύματος» στις ενδιάμεσες εκλογές ανακούφισε τους Δημοκρατικούς του Τζο Μπάιντεν και προβληματίζει τους Ρεπουμπλικανούς καθώς βρίσκονται σε αναζήτηση του «ελέφαντα» που θα τους οδηγήσει ξανά στον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σπανίως παραδέχεται τις ήττες του, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν «λίγο απογοητευτικά». Από τη μια, το θρίλερ για την πλειοψηφία των εδρών στη Γερουσία συνεχίζεται και από την άλλη η κάλπη έβγαλε έναν ανερχόμενο «αστέρι», το οποίο μπορεί να απειλήσει και να χαλάσει τα σχέδια του πρώην Προέδρου για τις εκλογές του 2024. Ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, σάρωσε στην κάλπη τη στιγμή που άλλοι Ρεπουμπλικανοί παρέπαιαν.

Ο Τραμπ, ο οποίος ξέρει να αναγνωρίζει τους αντιπάλους του, ξεκίνησε ήδη τα μαχαιρώματα αποκαλώντας τον Ρον ΝτεΣάντις έναν «μέτριο πολιτικό», του οποίου η επιτυχία οφείλεται εξ ολοκλήρου στη δική του καθοδήγηση. Από την επομένη των εκλογών ο Τραμπ προειδοποίησε τον ΝτεΣάντις να μην τρέφει πολλές ελπίδες και φιλοδοξίες για το προεδρικό χρίσμα του 2024. Ο ίδιος ο Τραμπ αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τα σχέδιά του και πιστεύει ακόμα ότι αυτός θα πάρει τελικά το πολυπόθητο «δαχτυλίδι» των Ρεπουμπλικανών. Ο δημοφιλής συντηρητικός και πολέμιος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Κυβερνήτης δεν έχει ακόμα απαντήσει στις απειλές του «μέντορά» του, αλλά δεν θα περιμένει και πολύ.

Εξάλλου όπως δείχνει και το σκίτσο του Αυστραλού Ντέιβιντ Ρόου ο Τραμπ επί της ουσίας ξεβράστηκε ενώ ο ΝτεΣάντις βγήκε όρθιος από το μικρό «κόκκινο κύμα».


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα