ΑΘΗΝΑ
07:23
|
06.10.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν τις επόμενες ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν τις επόμενες ημέρες, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησής μου μαζί του [Πούτιν] του είπα ότι, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να ταξιδέψει στην Ινδονησία (για μια σύνοδο κορυφής της G20 – TASS). Αλλά είπε: «Αφήστε με να αξιολογήσω την κατάσταση και θα σας ενημερώσω. Μετά αποφάσισαν ότι ο [Ρώσος] υπουργός Εξωτερικών [Σεργκέι Λαβρόφ] έπρεπε να πάει στην Ινδονησία. Τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, αν τύχει να επικοινωνήσω μαζί του, θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του ποιές είναι οι σκέψεις του, και ποια βήματα θα έκαναν και θα μπορούσαν να κάνουν <…>», ανέφερε η εφημερίδα Milliyet, επικαλούμενη τον Ερντογάν το Σάββατο.

Η Ρωσία προσφέρει αντίσταση στη Δύση, η οποία της επιτίθεται «σχεδόν χωρίς όρια», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ.

«Η Ρωσία δεν είναι ένα συνηθισμένο κράτος, είναι ένα ισχυρό κράτος. Φυσικά, η Δύση επιτίθεται στη Ρωσία σχεδόν χωρίς όρια. Μπροστά σε αυτό, η Ρωσία, φυσικά, προσφέρει αντίσταση <…>», ανέφερε η εφημερίδα Milliyet το Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

BRICS: Επίσημα αίτηση-μέλους η Συρία

Ο Λίβανος ζητά διπλωματική βοήθεια από τη Μόσχα για επίλυση της κλιμάκωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα