ΑΘΗΝΑ
12:09
|
28.05.2024
Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά, δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σάββατο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Σε σχετική ερώτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απάντησε «Όχι».

Ο Βερσίνιν υπενθύμισε ότι σε αντίθεση με τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Γραμματείας του ΟΗΕ, η Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας ολοκληρώνεται μέσα σε μια περίοδο 120 ημερών.

«Αυτές οι 120 ημέρες θα λήξουν στις 18 Νοεμβρίου. Κατά τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης που πρέπει να εγκριθεί, πρέπει να λάβουμε υπόψη όλες τις συνθήκες», πρόσθεσε.

Η Μόσχα πιστεύει ότι οι διαβουλεύσεις για τη συμφωνία σιτηρών με εκπροσώπους των ΗΠΑ στη Γενεύη ήταν πολύ χρήσιμες, είπε ο Βερσίνιν, ο οποίος ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας.

«Χθες, πραγματοποιήσαμε άλλον έναν γύρο διαβουλεύσεων με εκπροσώπους του ΟΗΕ. Δεν είναι η πρώτη συνάντηση αυτού του είδους. Πραγματοποιήσαμε διαβουλεύσεις τόσο εδώ όσο και στη Μόσχα. Οι χθεσινές διαβουλεύσεις ήταν μακρές, επιμήκεις, χρήσιμες και λεπτομερείς», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις Βρυξέλλες ο Ζελένσκι για διμερή συμφωνία ασφαλείας και F-16

Επίθεση Μητσοτάκη σε συγγενή θύματος των Τεμπών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μόσχα: Ο Μπάιντεν ξεχνά τον ρόλο της ΕΣΣΔ στην ήττα του ναζισμού

Στο Παλαιό Φάληρο ο Μητσοτάκης, στην Πελοπόννησο ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα