ΑΘΗΝΑ
16:42
|
08.05.2024
Δεύτερη «βόμβα» από το Documento για τις παρακολουθήσεις: Νέα λίστα με πρόσωπα που βρίσκονται υπό παρακολούθηση στη δημοσιότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η δημοσιοποίηση λίστας με 36 ονόματα ανθρώπων που παρακολουθούνται μέσω μιας συντονισμένης, όπως καταγγέλλεται, επιχείρησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και του λογισμικού Predator, το Documento επανέρχεται με νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις την Κυριακή,  δημοσιεύοντας και δεύτερη, εκτενέστερη μάλιστα, λίστα με ονόματα προσώπων που φέρεται να βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με όσα συνταρακτικά αποκαλύπτει το Documento, οι παρακολουθήσεις εκτείνονταν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ, σε μια ευθεία παραπομπή σε καθεστωτικές καταστάσεις. Ειδικότερα, υπό παρακολούθησε φέρεται πως είχε τεθεί ο φιλικός και επιχειρηματικός κύκλος της Μαρέβας Μητσοτάκη, η γραμματέας του ανιψιού του πρωθυπουργού και πρώην διευθυντή του γραφείου του, Γρηγόρη Δημητριάδη, η οποία συνδέεται με την ΕΥΠ, σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, καθώς και η υπεύθυνη του Facebook στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων. 

Η πιο εντυπωσιακή, ωστόσο, και ταυτόχρονα ανατριχιαστική αποκάλυψη αφορά στην παρακολούθηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, η οποία αποτελεί έμμεση παρακολούθηση της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με την οποία ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης επικοινωνούσε τακτικά. Την ίδια ώρα, υπό παρακολούθηση είχε τεθεί ο υπαρχηγός της ΕΥΠ, Βασίλης Γκρίζης, καθώς και ο διευθυντής ασφαλείας, Τάσος Παπαγεωργίου, σύμφωνα με νέα αποκάλυψη στην οποία προχώρησε το Σάββατο το documento, με τον αριθμό των ονομάτων που εμπεριέχονται στη νέα λίστα να φτάνει τα 39 πρόσωπα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα