ΑΘΗΝΑ
17:43
|
13.05.2024
Ο δρομέας του Ιλισσού τερμάτισε σε χρόνο 2:23:43 κάνοντας απίθανη ανατροπή στο φινάλε της ιστορικής διαδρομής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο μεγάλος νικητής στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας σε χρόνο 2:23:43 και κάνοντας μια απίθανη ανατροπή στα τελευταία μέτρα της ιστορικής διαδρομής. Ο αθλητής του Ιλισσού προσπέρασε τον σπουδαίο δρομέα του Παναθηναϊκού Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος έκοψε το νήμα σε χρόνο 2:24:45. Τρίτος αναδείχθηκε ο Κώστας Σταμούλης με 2:25:37.

Ο Πιτσώλης προσπέρασε Γκελαούζο στο 41ο χλμ καθώς ο δρομέας του Παναθηναϊκού ήταν φανερά καταβεβλημένος και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του 29χρονου αθλητή του Ιλισσού, ο οποίος μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο εν μέσω αποθέωσης.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Η τακτική που ακολούθησα πήγε καταπληκτικά, δεν έχω λόγια. Λόγω ζέστης αρχίσαμε αργά, αλλά ακολούθησα την τακτική μου και πήρα μια πραγματικά αναπάντεχη νίκη. Όταν είδα τον Κώστα Γκελαούζο, σκέφτηκα ‘αποκλείεται να είμαι τόσο κοντά!’. Αφιερώνω τη νίκη στη γυναίκα μου, που σε λίγους μήνες θα μου χαρίσει το ωραιότερο μετάλλιο», δήλωσε ο μεγάλος νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο Γκελαούζος, τόνισε: «Ο καιρός μάς δυσκόλεψε πολύ, είναι αλήθεια. Είχα αγωνιστεί στο Βερολίνο (ατ. ρεκόρ) και δεν είχα προλάβει να ξεκουραστώ όσο έπρεπε. Είμαι ικανοποιημένος όμως, επειδή έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Χαράλαμπο για τη νίκη του. Στο τέλος άδειασα από δυνάμεις».

Η τελική κατάταξη των δρομέων από τον ΣΕΓΑΣ

Δήλωση Αυγενάκη

«Το δρομικό κίνημα γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό στη χώρα μας, οι δρομικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας «αγκαλιάζονται» πλατιά από την κοινωνία. Τις στηρίζουμε και τις ενισχύουμε με κάθε τρόπο, καθώς μεταδίδουν και πολλαπλασιάζουν το μήνυμα της υγιούς άθλησης σε όλους. Η συμμετοχή στον αθλητισμό δεν γνωρίζει όρια και ηλικιακούς περιορισμούς κι αυτό γίνεται πράξη από μικρούς και μεγάλους», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έλαβε μέσος στον αγώνα των 5χλμ.

«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες, στους Εθελοντές, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές αυτής της εξαιρετικής αθλητικής γιορτής», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ταεκβοντό: Φινάλε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με δύο χάλκινα μετάλλια

Κρεγκ Φόστερ: Να αποκλείσει η FIFA το Ισραήλ λόγω Γάζας

Επίσημα τέλος από την PSG ο Κιλιάν Εμπαπέ

Λεβερκούζεν: Δίνει δωρεάν τατουάζ στους οπαδούς της λόγω… καλής χρονιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα