ΑΘΗΝΑ
18:33
|
19.04.2024
Οι «Φρύγες» που συμβολίζουν τα καπέλα που φορούσαν οι Γάλλοι επαναστάτες το 1789, θα είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ολυμπιακός «Φρύγης» και ο Παραολυμπιακός «Φρύγης» αποκαλύφθηκαν σήμερα ως οι μασκότ των Αγώνων του Παρισιού 2024 από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Με λίγο περισσότερες από 600 ημέρες για την έναρξη των Αγώνων, μια τεράστια συλλογή από Φρύγες θα κατέβει στη Γαλλία. Οι μασκότ θα ηγηθούν μιας αθλητικής επανάστασης στη κατασκευή και κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Μια τεράστια φυλή μικρών φρυγικών καπέλων, που ονομάζονται “Φρύγες”, θα κατέβει στη Γαλλία.

Οι Φρύγες είναι μικρά φρυγικά καλύμματα. Τα φρυγικά καπέλα αντιπροσωπεύουν την ελευθερία και την επιδίωξη της ελευθερίας και ήταν συνώνυμα με τη Γαλλική Επανάσταση. Οι Φρύγες θα οδηγήσουν τώρα μια νέα επανάσταση: μια αθλητική επανάσταση στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η αποστολή των Φρυγών είναι απλή: να δείξει στον λαό της Γαλλίας ότι ο αθλητισμός μπορεί να επηρεάσει την αλλαγή και ότι αξίζει μια εξέχουσα θέση στην κοινωνία.

Για να γίνει αυτό, οι Φρύγες θα ενθαρρύνουν τον λαό της Γαλλίας είτε να ασχοληθεί, είτε να επανασυνδεθεί είτε να δείξει την υποστήριξή του στον αθλητισμό.

Οι Φρύγες πλήρους μεγέθους – ως πρεσβευτές των Αγώνων του Παρισιού 2024 – θα ταξιδέψουν στη χώρα για να συναντήσουν το κοινό έως το 2024 ώστε να προωθήσουν τους Αγώνες.

Η δημιουργική ομάδα του Παρισιού 2024 προτίμησε ένα ισχυρό σύμβολο για να εμπνεύσει και να ενώσει τον κόσμο. Μόλις κατέληξαν σε αυτό το σύμβολο, του έδωσαν μια προσωπικότητα.

«Ψάξαμε να βρούμε νόημα, ότι οι μασκότ έχουν κάτι να πουν. Πριν από τη μορφή, την ουσία», δήλωσε η Τζούλι Ματιχίν, brand manager των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024.

«Είναι μια μασκότ που ενσαρκώνει το γαλλικό πνεύμα. Ένα ιδανικό που φέρει τις αξίες της χώρας μας, ένα μέρος της ιστορίας μας και μια μοναδική άποψη για τον κόσμο», πρόσθεσε.

Οι Φρύγες των Αγώνων του 2024 ενσωματώνουν τις γαλλικές αξίες και το γαλλικό πνεύμα, και με κόκκινο σώμα, λευκά μάτια και μπλε φόδρα είναι φτιαγμένα στο γαλλικό τρίχρωμο.

Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε δύο χαρακτηριστικά των μασκότ: τα μάτια και το στόμα. Τα μάτια προορίζονταν να είναι άτακτα και εκφραστικά, και κάθε έκφραση του στόματος ήταν σχεδιασμένη προσεκτικά για να δώσει στους Φρύγες προσωπικότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα