ΑΘΗΝΑ
04:22
|
27.04.2024
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποχωρητική στάση στις τουρκικές προκλήσεις και «εξωθεσμικά κέντρα» που ήθελαν έναν «πιεζόμενο πρωθυπουργό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προεκλογική χροιά είχε η απογευματινή εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία που εκφώνησε στην έναρξη της συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Αμυνόμενος εν μέσω της εντεινόμενης σκανδαλολογίας μετά και από τις νέες αποκαλύψεις γύρω από τις τηλεπικοινωνιακές υποκλοπές δημοσιογράφων, υπουργών και άλλων πολιτικών, διαβεβαίωσε πως η το κόμμα του είναι αποφασισμένο να τηρήσει την προεκλογική υπόσχεση πως «η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε το 2019».

Κατήγγειλε όπως άλλοι προκάτοχοί του κατά το μακρινό παρελθόν της δεκαετίας του ’80 «εξωθεσμικά κέντρα» που ήθελαν έναν «πιεζόμενο πρωθυπουργό» και μία «αγκυλωμένη κυβέρνηση» επειδή κατά την άποψή του «έχει ενοχλήσει πολλούς» ο «δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας» και η «συλλογική δυναμική» της Ελλάδας γιατί έχει τάχα «στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα».

«Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ για υποχωρητική στάση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ισχυριζόμενος πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προτιμούσε να είχε απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα. Απέρριψε δε διάλογο, στην παρούσα φάση, με τον Τούρκο ηγέτη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«’Ομως (σ.σ. ο Ερντογάν) έχει εμένα (σ.σ. και όχι τον Αλέξη Τσίπρα). Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω πως η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Γνωρίζω πως η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα