ΑΘΗΝΑ
16:55
|
27.04.2024
Ο Κέβιν Μακάρθι κέρδισε απόψε την πρώτη μάχη στο δρόμο για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Όχι όμως και τον πόλεμο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κέβιν Μακάρθι επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στην απερχόμενη Βουλή των Αντιπροσώπων κέρδισε απόψε εύκολα την πρώτη ψηφοφορία παίρνοντας 188 ψήφους έναντι 31 που πήρε ο εσωκομματικός αντίπαλός του Άντι Μπιγκς.

Ο Μπιγκς είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του το βράδυ της Δευτέρας θέλοντας να αποδείξει πως ο Κέβιν Μακάρθι δεν έχει την πλήρη στήριξη όλων των Ρεπουμπλικανών βουλευτών.

Τότε ο Μπιγκς είχε μεταξύ άλλων τονίσει: «Ο Μακάρθι δεν έχει τις ψήφους που χρειάζονται για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και η θέση του δεν θα πρέπει να προεξοφληθεί».

Κέρδισε τη μάχη, όχι τον πόλεμο…

Η αποψινή πλειοψηφία είναι το πρώτο βήμα για να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Κέβιν Μακάρθι. Στη συνέχεια θα πρέπει στην επόμενη ψηφοφορία που θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου να εξασφαλίσει τουλάχιστον 218 ψήφους ώστε να γίνει πρόεδρος. Μέχρι τότε αναμένονται σφοδρά εσωκομματικά παζάρια από την ακροδεξιά πτέρυγα βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Η κοινοβουλευτική ομάδα «Freedom» στην οποία ανήκει ο ακροδεξιός Ρεπουμπλικανός βουλευτής από την Αριζόνα, Άντι Μπιγκς, πιέζει για αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής των Αντιπροσώπων προκειμένου να αποδυναμωθούν οι εξουσίες του Προέδρου. Πάντως ο ίδιος ο Μπιγκς μιλώντας απόψε στο πόντκαστ του πρώην στρατηγιστή της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Στίβεν Μπάνον, «War Room» εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ως τις 16 Δεκέμβρη» θα έχουν όλοι μία καλή εικόνα για το εάν ο Μακάρθι κάνει για τη δουλειά του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα