ΑΘΗΝΑ
12:03
|
13.04.2024
«Οι ΗΠΑ απορρίπτουν δηλώσεις που ζητούν την αναγνώριση της λεγόμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντίθετες οι ΗΠΑ με την πρόσφατη απόφαση του Οργανισμού των Τουρκογενών Κρατών για την παραχώρηση καθεστώς παρατηρητή στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.

Εκπρόσωπος του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  απαντώντας σε σχετική ερώτηση Έλληνα ανταποκριτή εξήγησε ότι η απόφαση δε συνάδει με την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας ή τον Χάρτη του ΟΗΕ.

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  ανέφερε επί λέξη:

«Οι ΗΠΑ απορρίπτουν δηλώσεις που ζητούν την αναγνώριση της λεγόμενης “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Λυπούμαστε για την απόφαση του Οργανισμού των Τουρκογενών Κρατών να δεχθεί ως παρατηρητή μια οντότητα χωρίς διεθνή αναγνώριση. Η απόφαση αυτή δεν συνάδει με την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας ή τον Χάρτη του ΟΗΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση του νησιού».

Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες του ΟΗΕ υπό την ηγεσία της Κύπρου για επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα προς όφελος όλων των Κύπριων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25: Είναι πολλά τα λεφτά που μας κλέβουν και τρώνε

Μεταβατικό συμβούλιο για τον ορισμό νέας κυβέρνησης στην Αϊτή

Η σχολική βία ως αντεστραμμένο είδωλο της «Αριστείας»

Πολεμικό κλίμα στο Ισραήλ-Απόψε «βρέχει» ρουκέτες της Χεζμπολάχ και ο Μπάιντεν προβλέπει ιρανική επίθεση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα