ΑΘΗΝΑ
19:52
|
28.04.2024
Συνεχίζεται η μάχη Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών, Κάρι Λέικ, που υποστηρίχθηκε δημόσια από τον Ντόναλντ Τραμπ, απέτυχε να εκλεγεί κυβερνήτης της πολιτείας της Αριζόνας, μετέδωσαν το βράδυ της Δευτέρας αμερικανικά ΜΜΕ, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται νέα ήττα για τον πρώην πρόεδρο, που αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024 απόψε (τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Έπειτα από αμφίρροπη μάχη στην πολιτεία-κλειδί, η υποψήφια των Δημοκρατικών Κέιτι Χομπς επικράτησε της αντιπάλου της, πρώην τηλεοπτικής παρουσιάστριας, φλογερής υποστηρίκτριας του κ. Τραμπ, που επαναλάμβανε ασταμάτητα τις θέσεις του μέντορά της στην εκστρατεία, μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και NBC.

Μόλις λίγες ημέρες, αφότου οι Δημοκρατικοί εδραίωσαν τη θέση τους στη Γερουσία των ΗΠΑ, όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 13 έδρες να παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα.

Η κούρσα συνεχίζεται καθώς έως τώρα οι Ρεπουμπλικανοί κερδίζουν 217 από τις 435 έδρες, σε σύγκριση με 205 των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το Associated Press.

Οποιοδήποτε από τα κόμματα χρειάζεται 218 έδρες για να διεκδικήσει την πλειοψηφία, και ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται σε καλό δρόμο για να κερδίσουν τη Βουλή, τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα