ΑΘΗΝΑ
14:38
|
10.05.2024
Η Μόσχα θεωρεί πως πρόκειται για σκόπιμη προβοκάτσια με στόχο να κλιμακωθεί η κατάσταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας  σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς πολωνικών και διεθνών ΜΜΕ σχετικά με τη φερόμενη ρίψη ρωσικών πυραύλων στην Πολωνία διέψευσε ότι ευθύνεται για τα χτυπήματα και διαψεύδει πως οι πύραυλοι είναι ρωσικοί.

Ανέφερε ειδικότερα πως οι πληροφορίες και δηλώσεις των πολωνικών ΜΜΕ και αξιωματούχων για τη φερόμενη πτώση «ρωσικών» πυραύλων στην περιοχή του Ψεβοντούβ  είναι σκόπιμη προβοκάτσια για να κλιμακωθεί η κατάσταση.

Ξεκαθαρίζει πως δεν έγιναν χτυπήματα κατά στόχων κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας από τη Ρωσία.

Τονίζει πως οι φωτογραφίες θραυσμάτων που δημοσιεύτηκαν βιαστικά από πολωνικά ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με ρωσικά μέσα πυρός.

Δεν επιβεβαιώνει ούτε το Πεντάγωνο

Επιφυλάξεις για το τι ακριβώς έχει συμβεί στα σύνορα Πολωνίας και Ουκρανίας είχε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ που δήλωσε σε δημοσιογράφους:
«Μπορώ να σας πω πως δεν έχουμε καμία πληροφορία αυτή τη στιγμή για να επιβεβαιώσουμε αυτές τις αναφορές και ερευνούμε το θέμα περαιτέρω».

Κληθείς ωστόσο από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει ρεπορτάζ του πρακτορείου ΑΡ που επικαλέστηκε Αμερικανό αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών και ο οποίος ισχυριζόταν πως ήταν ρωσικοί οι πύραυλοι που έπεσαν στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας επέμεινε πως το Πεντάγωνο «δεν διαθέτει πληροφορίες για να επιβεβαιώσει τέτοιες αναφορές».

Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί πυραύλων από τη Ρωσία στην Πολωνία συνοδεύονταν με φωτογραφίες όπως οι παρακάτω:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κομισιόν: Οικονομική στήριξη στη Βόρεια Μακεδονία ύψους 50 εκατ. ευρώ

Ξανά τον Μισούστιν προτείνει για πρωθυπουργό ο Πούτιν

Ράφα: Ισραηλινά τανκς «έκοψαν» την πόλη στη μέση

Τσαντ: Αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα η αντιπολίτευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα