ΑΘΗΝΑ
18:00
|
06.02.2023
Η Τεχεράνη υπόσχεται να λάβει «αποτελεσματικά αντίμετρα ενάντια σε τέτοια άκαρπα και μη εποικοδομητικά μέτρα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σημερινή του δήλωση, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Καναανί, χαρακτήρισε τις νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ιράν ως «αβάσιμες» και «παράνομες», προσθέτοντας ότι με την επιβολή τέτοιων μέτρων η Δύση αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τεχεράνης.

Κατηγόρησε, επίσης, τα δυτικά κράτη για αυτό που αποκάλεσε «εθισμό τους στις κυρώσεις», προσθέτοντας ότι αυτός ο εθισμός τους είχε αφαιρέσει την αίσθηση του ορθολογισμού. Προειδοποίησε επίσης ότι, υιοθετώντας μια τέτοια προσέγγιση, η Ευρώπη «σφίγγει τη θηλιά» γύρω από τις εξωτερικές της σχέσεις.

Ο Καναανί συνέχισε υποσχόμενος ότι η Τεχεράνη θα λάβει «αποτελεσματικά αντίμετρα ενάντια σε τέτοια άκαρπα και μη εποικοδομητικά μέτρα».

Τα σχόλιά του έρχονται αφότου η Ε.Ε. ανακοίνωσε χθες ένα νέο πακέτο κυρώσεων που στόχευε 29 πολίτες του Ιράν και τρεις οντότητες, ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «βίαιη καταστολή στις πρόσφατες διαδηλώσεις στο Ιράν». Οι κυρώσεις , οι οποίες αφορούν ορισμένους υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους, περιλαμβάνουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η κίνηση υποστηρίχθηκε επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ανακοίνωσε χθες ότι επιβάλλει κυρώσεις σε 24 Ιρανούς αξιωματούχους για «αποτρόπαιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναμονή 5 μηνών για μία εξέταση στα βρετανικά νοσοκομεία

Ο Βαρουφάκης θέτει προ των ευθυνών του τον Μητσοτάκη για το αδιέξοδο στον Πολιτισμό

Κίνα: «Δικό μας» το μπαλόνι και στη Λατινική Αμερική

Τσαπανίδου για κακοκαιρία: Άξιο απορίας για τι ακριβώς «κομπάζει» ο κ. Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα