ΑΘΗΝΑ
23:28
|
24.09.2024
Διαδοχικές πυραυλικές επιθέσεις με πυραύλους Κρουζ καταγράφονται από νωρίς το απόγευμα στο Κίεβο και άλλες μεγάλες ουκρανικές πόλεις προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός σήμερα το απόγευμα μετά από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε προάστια του Κιέβου που προκάλεσαν την κατάρρευση δύο πολυκατοικιών. Μπαράζ δεκάδων ρωσικών πυραυλικών επιδρομών σημειώθηκε παράλληλα και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας ενεργοποιώντας τις σειρήνες αεροπορικού συναγερμού.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε μετά τις 5.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός από κτίριο κατοικιών που χτυπήθηκε στην κεντρική συνοικία Πετσέρσκ.

Παράλληλα ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού Προέδρου δήλωσε ότι η ενεργειακή κατάσταση στη χώρα είναι «κρίσιμη» μετά το τελευταίο κύμα πυραυλικών επιθέσεων, που προκάλεσε ζημιές σε ενεργειακές υποδομές.

Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου, Ukrenergo, γνωστοποίησε ότι οι μεγαλύτερες  ζημιές σημειώθηκαν στα βόρεια και κεντρικά τμήματα και ότι είχαν αρχίσει έκτακτες διακοπές ρεύματος για «όλες τις κατηγορίες καταναλωτών».

Επιδρομές καταγράφηκαν νωρίς το απόγευμα και στη δυτική πόλη Λιβ, στη βόρεια πόλη Τσέρνιγκοφ, στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής-ανατολικής Ουκρανίας, τη βορειοδυτική πόλη Ζιτόμιρ, την κεντρική πόλη Τσερκάσι και την δυτική πόλη Χμελνίτσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ουκρανικής εφημερίδας «Ανεξάρτητος του Κιέβου» κρίσιμες υποδομές έχουν χτυπηθεί στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο και στη δυτική πόλη Ρίβνε.

«Οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού έχουν ενεργοποιηθεί σε όλη την Ουκρανία εκτός από την κατεχόμενη Χερσόνησο της Κριμαίας ενώ αρκετοί Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει τη μαζική εξαπόλυση ρωσικών πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Suspected Russian missiles hit Ukraine's capital Kyiv | Daily Sabah

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα αναφερόμενος στο νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών που σημειώνεται σε διάφορες πόλεις της χώρας από νωρίς το απόγευμα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τουίτερ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά Δυτικών εταίρων του:

Οι ρωσικοί πύραυλοι σκοτώνουν ανθρώπους και καταστρέφουν υποδομές σε όλη την Ουκρανία αυτή τη στιγμή. Αυτό εννοεί η Ρωσία όταν μιλάει για ειρηνευτικές συνομιλίες. Σταματήστε να προτείνετε στην Ουκρανία να αποδεχθεί τα ρωσικά τελεσίγραφα. Αυτός ο τρόμος μπορεί να σταματήσει μόνον με την ισχύ των όπλων και των αρχών μας.

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν αρνείται τη διαπραγμάτευση

Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 πλουσιότερων οικονομιών (G-20) ξεκαθάριζε πως η χώρα του δεν αρνείται τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία αλλά το καθεστώς του Κιέβου.

Εικόνα

«Έχουμε επανειλημμένα επιβεβαιώσει και μέσω του Προέδρου μας πως δεν αρνούμαστε να διαπραγματευτούμε. Εάν κάποιος αρνείται να διαπραγματευτεί αυτός είναι η Ουκρανία. Όσο συνεχίζει να αρνείται, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επίτευξη μίας συμφωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Λαβρόφ σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ΤASS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση κοντά στο Ταρτούς της Συρίας

Προχωρά η αναμόρφωση της Στοάς Αρσακείου σε πολυχώρο γαστρονομίας

Νέο τζακπότ στο Τζόκερ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα