ΑΘΗΝΑ
23:33
|
26.04.2024
Η Κίνα καλωσόρισε περισσότερες επιχειρήσεις από την Ισπανία στην αγορά της και ελπίζει σε αμερόληπτη μεταχείριση των επιχειρήσεών της στην Ισπανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί, είχαν σήμερα ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ανάγκη δίκαιης αντιμετώπισης των κινεζικών και των ισπανικών εταιρειών στην ισπανική και στην κινεζική αγορά αντίστοιχα.

Ο Σι είπε στον Σάντσεθ ότι η Κίνα καλωσόρισε περισσότερες επιχειρήσεις και αγαθά από την Ισπανία στην αγορά της και ελπίζει σε δίκαιη, διαφανή και αμερόληπτη μεταχείριση των επιχειρήσεών της στην Ισπανία, ανέφερε η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

Ο Σάντσεθ, από την πλευρά του, επέμεινε στην ανάγκη αμοιβαιότητας για τις ισπανικές εταιρείες, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ιζαμπέλ Ροντρίγκεζ.

Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης για τυχόν δυνατότητες να ενταθούν και να αποκτήσουν μεγαλύτερη ποικιλία οι εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε η Ροντρίγκεζ.

Ο Σάντσεθ εξέφρασε την επιθυμία του να δώσει ώθηση στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα, κατά τη διάρκεια της εκ περιτροπής προεδρίας της Ισπανίας στην Ε.Ε. το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Ροντρίγκεζ, ο Σάντσεθ ζήτησε από τον Κινέζο πρόεδρο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα