ΑΘΗΝΑ
08:33
|
25.04.2024
Συζητήθηκε εκτενώς η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας για την αντιμετώπιση «απειλών και προκλήσεων ασφαλείας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας για την αντιμετώπιση «απειλών και προκλήσεων ασφαλείας» στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, με αύξηση των συνεκπαιδεύσεων και ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών, τέθηκε στο επίκεντρο τετραμερούς συνάντησης που είχαν νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί ΄Αμυνας Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ και Ιταλίας, Γκουίντο Κροσέτο.

Στο πλαίσιο της τετραμερούς συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου των αρμόδιων Υπουργών στις Βρυξέλλες,  τονίστηκε ακόμη η ανάγκη σεβασμού το Διεθνούς Δικαίου, καθώς και της σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS).

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης μετά την ολοκλήρωση της τετραμερούς δήλωσε πως συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την προώθηση, εντός της ΕΕ, ζητημάτων που αφορούν θέματα ασφάλειας της Μεσογείου και ανάδειξης της σημασίας τους. Και πρόσθεσε:

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους ομολόγους μου την ανάγκη να διερευνήσουμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσής της. Τόνισα την ετοιμότητά μας για παροχή διευκολύνσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερη παρουσία στην περιοχή μας».

Στη διάρκεια της τετραμερούς παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα της πρόσφατης αεροναυτικής άσκησης (EUNOMIA 3-22) και συζητήθηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της συνάντησης ανήκει στον Γάλλο υπουργό ‘Αμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα