ΑΘΗΝΑ
14:56
|
26.04.2024
Η Ρωσία απαιτεί τα σιτηρά που μεταφέρονται μέσω της Μαύρης Θάλασσας να καταλήγουν στις χώρες που αντιμετωπίζουν επισιτιστική κρίση και όχι στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία υποστηρίζει την επέκταση της συμφωνίας μεταφοράς σιτηρών, αλλά μόνο υπό την αυστηρή συμμόρφωση με τη συμφωνία που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, δήλωσε στο RT ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, στη σύνοδο κορυφής της G20 την Τετάρτη.

Εξήγησε ότι η Ρωσία θα συμφωνούσε να ανανεώσει τη συμφωνία, η οποία λήγει στις 19 Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν εγγυημένη η προμήθεια των καλλιεργειών στις φτωχότερες χώρες, όπως ορίζεται από τη συμφωνία.

«Είμαστε υπέρ της επέκτασης της συμφωνίας για τα σιτηρά, αλλά επιμένουμε ότι τα σιτηρά που παρέχονται βάσει της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας θα πηγαίνουν ακριβώς στις χώρες που το χρειάζονται περισσότερο, όχι στις δυτικές χώρες και όχι στην Ευρώπη, όπως συμβαίνει τώρα», είπε ο Σιλουανόφ.

Την Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία διατήρησε την αποστολή σιτηρών σε αφρικανικές και ασιατικές χώρες, παρά τα δυτικά εμπόδια που παραβίαζαν τη συμφωνία για τα σιτηρά. Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν προμηθευτεί συνολικά 10,5 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών, κυρίως σιτάρι, με το 60% να πηγαίνει στην Ασία και το 40% περίπου στην Αφρική.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επεσήμανε τον Σεπτέμβριο ότι το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών σιτηρών που προοριζόταν για τα φτωχότερα έθνη εξήχθη στη Δύση και όχι σε αφρικανικές χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά επισιτιστικά ζητήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα