ΑΘΗΝΑ
12:40
|
23.04.2024
Ο Χάμπεκ δήλωσε ότι τρεις ακόμα σταθμοί θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γερμανικές αρχές εγκαινίασαν τον πρώτο από τους πέντε προγραμματισμένους πλωτούς τερματικούς σταθμούς, που προορίζονται για λήψη υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι του Βιλχελμσχάφεν στη Βόρεια Θάλασσα. Με τους σταθμούς αυτούς η Γερμανία προσπαθεί να εξασφαλίσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό, καθώς προσπαθεί να υποκαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αποτέλεσμα της μείωσης των εισαγωγών από τη Ρωσία, η Γερμανία έχει σε ετήσια βάση έλλειψη περίπου 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Η πίεση των κυρώσεων της Ε.Ε., τα τεχνικά προβλήματα, καθώς και η δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream, έχουν επιδεινώσει σημαντικά το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, η εγκατάσταση αναμένεται να λειτουργήσει γύρω στο τέλος του έτους, μαζί με έναν δεύτερο πλωτό τερματικό σταθμό στη Βόρεια Θάλασσα, στο λιμάνι του Μπρούνσμπετελ. Ο Χάμπεκ ανέφερε ότι ο σταθμός κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις 200 μέρες.

Η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) του Βιλχελμσχάφεν, που θα χρησιμοποιείται από την Uniper, θα έχει την ικανότητα να επαναεριοποιεί το LNG που φτάνει με δεξαμενόπλοια.

Ο Χάμπεκ πρόσθεσε ότι άλλοι τρεις σταθμοί θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες – ένα στο Στάντε στον ποταμό Έλβα κοντά στο Αμβούργο και δύο στο Λούμπμιν στη Βαλτική Θάλασσα. Ένας ακόμα σταθμός στο Βιλχελμσχάφεν θα παραδοθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

«Η νέα θέση παραλαβής LNG είναι ένα μεγάλο βήμα προς έναν ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, Όλαφ Λίες.

Οι προγραμματισμένοι τερματικοί σταθμοί αναμένεται να δώσουν στη Γερμανία ετήσια δυναμικότητα εισαγωγής LNG τουλάχιστον 29,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, περίπου το ένα τρίτο των 90,5 bcm της ετήσιας ζήτησης φυσικού αερίου της χώρας. Φυσικά, οι προμήθειες LNG θα είναι σε πολύ υψηλότερη τιμή από το αέριο του ρωσικού αγωγού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα