ΑΘΗΝΑ
11:53
|
20.04.2024
«Οι διοργανωτές του τουρνουά επικοινώνησαν με τον δημοσιογράφο και εξέδωσαν μια οδηγία προς όλους τους φορείς να σεβαστούν τις άδειες κινηματογράφησης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ ζήτησαν συγγνώμη από έναν δανικό τηλεοπτικό σταθμό αφού ένα συνεργείο εθεάθη να προσεγγίζεται από το προσωπικό ασφαλείας και να του ζητείται να σταματήσει τα γυρίσματα κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης από έναν δρόμο της Ντόχα.

Το Μουντιάλ του Κατάρ ξεκινά την Κυριακή, όταν οι οικοδεσπότες θα παίξουν με τον Ισημερινό και θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης που έχουν σπεύσει στο Κατάρ εγείρουν αμφιβολίες για την καταλληλότητα της χώρας ως τόπου διεξαγωγής, οι οποίες έχουν κυρίως να κάνουν με τη μεταχείριση των μεταναστών εργατών και τους νόμους γύρω από την ομοφυλοφιλία.

Στους λόγους για τους οποίους δέχεται κριτική το Κατάρ προστέθηκε βίντεο που εικονίζει μια ζωντανή μετάδοση του καναλιού TV2 της Δανίας να διακόπτεται από αξιωματούχους ασφαλείας που φέρονται να απείλησαν να σπάσουν τον εξοπλισμό του τηλεοπτικού συνεργείου.

Το βίντεο συγκέντρωσε περισσότερες από 3 εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο και οδήγησε στο να ζητηθεί συγγνώμη από τη διοργανώτρια αρχή του Μουντιάλ:

«Οι διοργανωτές του τουρνουά πληροφορήθηκαν για ένα περιστατικό, όπου ένα δανικό τηλεοπτικό συνεργείο διακόπηκε κατά λάθος κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης σε έναν από τους τουριστικούς προορισμούς του Κατάρ».

«Οι διοργανωτές του τουρνουά επικοινώνησαν με τον δημοσιογράφο και εξέδωσαν μια οδηγία προς όλους τους φορείς να σεβαστούν τις άδειες κινηματογράφησης που ισχύουν για το τουρνουά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα