ΑΘΗΝΑ
01:40
|
08.09.2024
Η πρώτη Αμερικανίδα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε πως ήρθε η ώρα να δώσει τόπο στη νέα γενιά Δημοκρατικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που προέκυψε από τις ενδιάμεσες εκλογές της 1ης Νοέμβρη ανέτρεψε το προβάδισμα των Δημοκρατικών δίνοντας έστω και μικρή διαφορά την πλειοψηφία στους Ρεπουμπλικάνους. Τα νέα δεδομένα σε συνδυασμό με την πρόσφατη επίθεση βίαιου διαρρήκτη που δέχθηκε ο σύζυγός της, Πολ, στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο ανάγκασε απόψε την 82χρονη Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι να ανακοινώσει πως δε θα διεκδικήσει ξανά το ύπατο αξίωμα στο κογκρέσο ή την ηγεσία των Δημοκρατικών αν και προτίθεται να παραμείνει στο κογκρέσο.

Η πρώτη Αμερικανίδα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σε σύντομες δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους είπε πως ήρθε η ώρα να πάρει σειρά η νέα γενιά πολιτικών.

«Δεν θα επιδιώξω επανεκλογή στην ηγεσία των Δημοκρατικών στο νέο κογκρέσο. Για μένα ήρθε η ώρα να ηγηθεί η νέα γενιά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Δημοκρατικών την οποία σέβομαι βαθιά και είμαι ευγνώμων που τόσοι πολλοί είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να επωμιστούν αυτή την τρομερή ευθύνη. Τώρα ήρθε η ώρα να κινηθούμε με θάρρος προς το μέλλον».

Νωρίτερα, ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανήγγειλαν πως θα ξεκινήσουν «ερευνητικές ενέργειες» σε βάρος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και του υιού του, Χάντερ σε σχέση με τις «διεθνείς» επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα