ΑΘΗΝΑ
16:50
|
18.07.2024
Σύμφωνα με το σαουδαραβικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα «αμοιβαίου συμφέροντος» και επανεξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις σε διάφορα επίπεδα,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον 61χρονο Νοτιοκορεάτη Πρόεδρο Γιουν Σουκ-Γέολ είχε σήμερα ο 37χρονος Σαουδάραβας πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο και πρωθυπουργός, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης που ολοκλήρωσε με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και αμοιβαία επωφελείς επενδύσεις.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα «αμοιβαίου συμφέροντος» και επανεξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της οικονομίας, των επενδύσεων, του εμπορίου.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Σαουδάραβας πρίγκηπας τόνισε πως η επίσημη επίσκεψή του στην Νότια Κορέα συνέπεσε με τη συμπλήρωση 60 ετών από την σύναψη διμερών σχέσεων.

«Επιδιώκουμε την ενταντικοποίηση της κοινής δράσης για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε παράγοντα απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και επηρεάζει την ενεργειακή ασφάλεια και τις εφοδιαστικές αλυσίδες» ανέφερε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησής του να αναβαθμίσει τις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία «σε νέο επίπεδο» διευκρινίζοντας πως επιδιώκει την «διεύρυνση και ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας και επενδύσεων σε νέα αναπτυξιακά έργα αμυντικών βιομηχανιών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και στην υπερσύγχρονη μεγαλούπολη ΝΕΟΜ που φτιάχνεται στη Σαουδική Αραβία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σφοδρή αντίδραση της παλαιστινιακής πρεσβείας για το σιωνιστικό παραλήρημα του μουσικού παραγωγού Ιωσήφ Βάγγερ

Επανεξελέγη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν- Στο «τιμόνι» της Κομισιόν για άλλα πέντε χρόνια

Επίθεση Ζελένσκι κατά Όρμπαν: «Η Ε.Ε. δεν τον χρειάζεται»

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος «αδειάζει» με 1.000€ τον Άδωνι Γεωργιάδη και αυτός… χειροκροτεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα