ΑΘΗΝΑ
22:34
|
21.06.2024
Eίπε ότι «η πολιτική των κυρώσεων είναι ένας τρόπος πολέμου» και τόνισε ότι ο κύριος στόχος για τη Βουδαπέστη είναι να αποφύγει μια πανευρωπαϊκή ύφεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ουγγρική οικονομία χάνει δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της, Βίκτορ Όρμπαν.

«Η πολιτική των κυρώσεων», η οποία οδήγησε σε μια δραστική αύξηση των τιμών της ενέργειας σε ολόκληρη την Ε.Ε., θα κοστίσει στην οικονομία της χώρας του 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, δήλωσε.

Ο Όρμπαν είπε ότι η πίεση στον ουγγρικό προϋπολογισμό θα οδηγήσει σε περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, προσθέτοντας ότι από αυτή την άποψη, η στάση της Ουγγαρίας κατά των κυρώσεων «δεν φαίνεται υπερβολική».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μιλώντας σε ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι «η πολιτική των κυρώσεων είναι ένας τρόπος πολέμου» και τόνισε ότι ο κύριος στόχος για τη Βουδαπέστη είναι να αποφύγει μια πανευρωπαϊκή ύφεση.

Ο Όρμπαν έχει επικρίνει την προσέγγιση της Ε.Ε. για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και έχει επανειλημμένα πει ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα βλάπτουν την Ε.Ε. περισσότερο από τη Ρωσία.

Η οικονομία της Ουγγαρίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη ρωσική ενέργεια και η κυβέρνηση έχει αντισταθεί στα σχέδια της Ε.Ε. για πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Μετά από τεταμένες διαπραγματεύσεις, η Βουδαπέστη έλαβε αρκετές εξαιρέσεις από τους περιορισμούς της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά αγορές ρωσικών ορυκτών καυσίμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων στον τάχα ασφαλή καταυλισμό αλ Μαουάσι

Σχέδιο de facto προσάρτησης τη Δυτικής Όχθης αποκαλύπτουν οι New York Times

Παραιτήθηκε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τη διένεξη Ισραήλ-Παλαιστίνης

Μέτρα αντιπυρικής θωράκισης ζητά το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα