ΑΘΗΝΑ
03:07
|
10.06.2026
Οι ερευνητές βρήκαν ίχνη εκρηκτικών στο σημείο των κατεστραμμένων αγωγών Nord Stream, επιβεβαιώνοντας ότι είχε σημειωθεί δολιοφθορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ερευνητές βρήκαν ίχνη εκρηκτικών στο σημείο των κατεστραμμένων αγωγών Nord Stream, επιβεβαιώνοντας ότι είχε σημειωθεί δολιοφθορά, δήλωσε ο Σουηδός εισαγγελέας την Παρασκευή.

Οι σουηδικές και οι δανικές αρχές ερευνούν τέσσερις τρύπες στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και έχουν γίνει σημείο σύγκρουσης στην κρίση της Ουκρανίας.

Η Δανία τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι οι διαρροές προκλήθηκαν από ισχυρές εκρήξεις.

«Συλλέχθηκε μεγάλος αριθμός αποδεικτικών στοιχείων κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του τόπου του εγκλήματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαλτική Θάλασσα, και όλα στην περιοχή τεκμηριώθηκαν προσεκτικά. Οι μέχρι σήμερα έρευνες δείχνουν ίχνη εκρηκτικών σε πολλά από τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν. Μετά τις προκαταρκτικές αναλύσεις, θα συνεχιστούν οι εξαντλητικές έρευνες για την εξαγωγή πιο τεκμηριωμένων συμπερασμάτων για το συμβάν», δήλωσε η εισαγγελέας Μάτσα Γιουνγκβιστ, η οποία είναι υπεύθυνη για την προανάκριση.

Οι εκρήξεις, που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, ώρες αφότου άνοιξε ένας αγωγός της Βαλτικής από τη Νορβηγία στην Πολωνία, σταμάτησαν τη δυνατότητα ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του αγωγού.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διέκοψε την ανάμειξη της χώρας του στον αγωγό, η οποία αντιτίθεται εδώ και καιρό από τις χώρες της Βαλτικής και τις σκανδιναβικές χώρες, μετά την ένοπλη σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Ο Ράμα χλευάζει με AI βίντεο τους influencer που αντιδρούν στο σχέδιο Κούσνερ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα