ΑΘΗΝΑ
04:53
|
19.04.2024
Τις θέσεις του κυβερνώντος την Τουρκία κόμματος για τον πόλεμο στην Ουκρανία, συνόψισε ο αναπληρωτής πρόεδρός του, Νουμάν Κουρτουλμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις θέσεις του κυβερνώντος την Τουρκία κόμματος για τον πόλεμο στην Ουκρανία, συνόψισε ο αναπληρωτής πρόεδρός του, Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Αυτός ο πόλεμος δεν είναι μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Δύσης», δήλωσε σήμερα στο CNN Turk ο Κουρτουλμούς, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ και ορισμένες χώρες στην Ευρώπη» παρατείνουν τη σύγκρουση υποστηρίζοντας την Ουκρανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο και τον Μάρτιο κατάφερε να οργανώσει διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες έμοιαζαν ελπιδοφόρες, είπε ο Κουρτουλμούς. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «επρόκειτο να υπογράψουν» μια συμφωνία, αλλά «κάποιος δεν ήθελε» να συμβεί αυτό, συμπλήρωσε.

«Υπήρχε πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα και φτάναμε στο τελικό σημείο και έπειτα ξαφνικά είδαμε ότι ο πόλεμος επιταχύνθηκε», είπε σήμερα ο αντιπρόεδρος του AKP στο CNN Turk. «Αυτό που θέλουμε είναι το τέλος αυτού του πολέμου. Κάποιος προσπαθεί να μην τελειώσει ο πόλεμος. Οι ΗΠΑ βλέπουν την παράταση του πολέμου ως συμφέρον τους».

Κατά τη γνώμη του, η σύγκρουση έχει κάνει μεγάλο μέρος της Ευρώπης να ζητά από το ΝΑΤΟ να γίνει πιο ενεργό ενάντια στην φερόμενη ως απειλή από τη Ρωσία, η οποία ωφελεί την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον Κουρτολμούς, η «ισορροπία του παγκόσμιου συστήματος εξαφανίστηκε» με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας «σκληρός αγώνας εξουσίας».

«Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο πολιτικό σύστημα. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν νέοι θεσμοί που θα διασφαλίζουν την παγκόσμια ειρήνη», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα