ΑΘΗΝΑ
12:42
|
19.04.2024
«Δυστυχώς, κατά μία έννοια, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ξανασυμβούν ατυχήματα στα σύνορά μας ως απόρροια του πολέμου», δήλωσε ο Ντούντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πολωνία θα πρέπει να αναμένει περισσότερα επακόλουθα του πολέμου της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, μετά το περιστατικό της πτώσης πυραύλου σε πολωνικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Δυστυχώς, κατά μία έννοια, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ξανασυμβούν ατυχήματα στα σύνορά μας ως απόρροια του πολέμου», δήλωσε ο Ντούντα στην πόλη Ρζεσζόφ της ανατολικής Πολωνίας.

Συμπλήρωσε ότι η πολωνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί, ωστόσο είναι αδύνατο να προστατεύσει τη χώρα από ένα περιστατικό όπως το συμβάν αυτής της εβδομάδας.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν στον Πολωνό πρόεδρο ότι κανένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν μπορούσε να αναχαιτίσει ένα τέτοιο βλήμα πάνω από την Πολωνία, καθώς δεν υπήρχε επαρκής χρόνος αντίδρασης, ανέφερε ο ίδιος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Οι τελευταίες 14 υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς για τις Eυρωεκλογές

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα