ΑΘΗΝΑ
08:32
|
27.04.2024
«Συμφωνούμε όλοι ότι μια διπλωματική λύση έπειτα από διαπραγμάτευση είναι η καλύτερη δυνατή έκβαση» είπε κατά τα άλλα ο εκπρόσωπος ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόνο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι σε θέση να εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ρωσία δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι.

«Συμφωνούμε όλοι ότι μια διπλωματική λύση έπειτα από διαπραγμάτευση είναι η καλύτερη δυνατή έκβαση, εκτός από μια απόφαση του Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε πως ο Ζελένσκι μπορεί να πει εάν, και πότε, θα είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις και τη μορφή που θα λάμβαναν αυτές οι διαπραγματεύσεις.

«Κανείς στις ΗΠΑ δεν το διερευνά, δεν επιμένει και δεν το προωθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» τόνισε, θυμίζοντας τις πρόσφατες ρωσικές επιδρομές σε μη στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αμερικανού επιτελάρχη, στρατηγού Μαρκ Μίλεϊ, που έχει επανειλημμένα διακρίνει μία «ευκαιρία» να αρχίσουν συνομιλίες για μια πολιτική λύση στη σύγκρουση, απάντησε:

«Οι Ρώσοι βρίσκονται πράγματι σε μια δύσκολη φάση, οπότε θέλετε να διαπραγματευτείτε σε μια στιγμή όπου είστε σε θέση ισχύος και ο αντίπαλός σας είναι σε θέση αδυναμίας».

Η Ουκρανία ζητεί την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός της και την αποκατάσταση της εδαφικής της ακεραιότητας, ενώ η Μόσχα ζήτησε την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στα τέλη Σεπτεμβρίου, επιπλέον της χερσονήσου της Κριμαίας που προσάρτησε το 2014.

Την Τρίτη στη σύνοδο της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικούς» τους ουκρανικούς όρους για την έναρξη συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα