ΑΘΗΝΑ
22:47
|
25.04.2024
Το σκίτσο του Μάουρο Μπιάνι στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, το πρώτο σε χώρα της Μέσης Ανατολής και το πρώτο που διεξάγεται μέσα στον χειμώνα. Η επονομαζόμενη «γιορτή του ποδοσφαίρου» ξεκινά με μια αναμέτρηση μεταξύ της διοργανώτριας χώρας Κατάρ και του Ισημερινού.

Κι ενώ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και οι επικρίσεις για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένας δημοσιογράφος από τη Μέση Ανατολή ήρθε για να βάλει «φωτιά» στο Μουντιάλ 2022. Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές που επικαλείται ο Αμτζάντ Ταχά (ρεπόρτερ με 435 χιλ. ακόλουθους στο Twitter), το Κατάρ δωροδόκησε οκτώ παίκτες του Ισημερινού με συνολικά 7,4 εκατ. δολάρια για να ηττηθούν στο ματς που ανοίγει την «αυλαία» της διοργάνωσης.

Ο Αμτζάντ Ταχά υποστηρίζει ότι η «αποκάλυψή» του επιβεβαιώνεται από ανθρώπους τόσο από το Κατάρ όσο και από τον Ισημερινό, που γνωρίζουν πράγματα μέσα στις δύο εθνικές ομάδες, και ζητά από τα διεθνή ΜΜΕ να συνεχίσουν το ρεπορτάζ. Προς το παρόν ούτε το Κατάρ, ούτε ο Ισημερινός, ούτε η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχουν πάρει θέση σ’ αυτήν την πολύ σοβαρή καταγγελία, δημιουργώντας απορίες για τη στάση τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα